Luterilainen maailmanliitto vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan

People search through buildings, destroyed during Israeli air raids on Al-Shati refugee camp in Gaza City on November 6, 2023. The Israeli army has expanded its military assault. The Gaza strip, a besieged Palestinian territory, is under heavy bombing from Israel in response to the large-scale attack carried out on October 7 by Hamas in Israel. The international community is stepping up pressure for a humanitarian truce. Photo by Bashar Taleb apaimages//APAIMAGES_061123_Gaza_BT_00(8)/Credit:Photo by Bashar Taleb ap/SIPA/2311061224, SIPA PRESS / LEHTIKUVA / PHOTO BY BASHAR TALEB AP/SIPA

Luterilaisen maailmanliiton (LML) tänään julkaisema julkilausuma vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan, jotta sinne saataisiin kuljetettua humanitaarista apua.

Julkilausuman mukaan Gazassa on sen historian kaikkein vakavin humanitaarinen kriisi, samalla kun pommitukset ja maan päältä tehdyt hyökkäykset vaikeuttavat siviilien elämää.

Tulitaukoa tarvitaan, jotta sinne saataisiin kuljetettua humanitaarista apua. Lisäksi haavoittuneille, sairaille ja alueelta pakenemaan tahtoville pitäisi järjestää mahdollisuus lähteä alueelta turvallisesti. LML:n julkilausuma korostaa tässä yhteydessä satoja tuhansia lapsia, vanhuksia, naisia ja miehiä, joiden elämä on uhattuna.

LML vaatii myös Hamasin kidnappaamien israelilaisten välitöntä turvallista vapauttamista.

LML:n julkilausuma korostaa sitä, että sekä Hamas että Israel ovat rikkoneet sodan sääntöjä. Julkilausuman mukaan raportit kertovat hyökkäyksistä siviilejä, sairaaloita, pakolaisleirejä, kouluja ja jumalanpalveluspaikkoja kohtaan.

LML ilmoittaa pysyvänsä solidaarisena Pyhässä maassa kaikkien niiden ihmisten rinnalla, joihin konflikti on vaikuttanut. Lisäksi LML kutsuu jäsenkirkkojaan rukoilemaan miljoonien surevien, loukkaantuneiden ja kärsivien ihmisten puolesta, joiden tuskaa on vaikea sanoittaa.

Merkkejä toivoa antavasta kehityksestä LML:n mukaan on Rafahin raja-aseman osittainen avaaminen niin, että sitä kautta on voitu kuljettaa vähän humanitaarista apua, ja että osa haavoittuneista sekä muista siviileistä on päässyt ylittämään rajan. Julkilausuman mukaan määrät ovat kuitenkin liian vähäisiä suhteessa konfliktin laajuuteen ja avun tarpeeseen.

Julkilausuma toteaa myös, että YK:n alaisen Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan noin 9000 syöpäpotilasta Gazassa tarvitsee välitöntä, elämää ylläpitävää hoitoa. LML:n ylläpitämä Augusta Victoria -sairaala Jerusalemissa pystyisi tarjoamaan tarvittavaa hoitoa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMysteerikuva: Tunnetko ketkä käyvät kiihkeää keskustelua kasvokkain?
Seuraava artikkeliJakautuneessa ilmapiirissä on suuri houkutus olla hiljaa vääryyden edessä, saarnasi edustaja Heidi Zitting kirkolliskokouksen avausmessussa

Ei näytettäviä viestejä