LML: Uskonnollisten johtajien vastustettava ääri-ilmiötä

Luterilaisen Maailmanliiton presidentti piispa Munib Younan haastaa kaikkien uskontojen johtajat vastustamaan oman uskontonsa piirissä esiintyviä ääri-ilmiöitä. Kansainvälisessä rauhankokouksessa Münchenissä puhunut Younan totesi, että vaikenemalla oman uskonsa keskeisistä arvoista, johtajat itse asiassa tukevat suvaitsemattomuutta.

– Sen sijaan, että jaamme maailman osiin uskontojen perusteella, uskonnon pitää olla yhdistävä voima pahaa vastaan. Kristinusko, juutalaisuus ja islam saarnaavat kaikki rakkautta ja siksi myös niiden kannattajien pitäisi hyväksyä toinen toisensa. Vain luottamuksen kulttuuri voi tehdä maailmasta turvallisen paikan kaikille, sanoi Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon piispa Younan.

Münchenissä sunnuntaina alkanut ekumeeninen rauhankokous päättyy tänään. Kokoukseen on saapunut noin 2000 edustajaa Euroopan eri kirkoista, tunnustuskunnista ja ekumeenisista järjestöistä. Tapahtuman järjestää katolinen maallikkojärjestö Sant’Egidio.

Suomen luterilaista kirkkoa edustavat kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja piispa emeritus Voitto Huotari

Edellinen artikkeliTutkimus: Valtaosa eronneista selviytyy hyvin
Seuraava artikkeliLähimmäisen päivän teemana vapaaehtoisuus

Ei näytettäviä viestejä