Lapinlahdella järjestetään seurakuntalaisten aloitteesta avoimien ovien Tavataan kirkolla -iltoja

Lapinlahden seurakunnassa järjestetään syksyn aikana avoimien ovien Tavataan kirkolla -iltoja. Illat ovat jatkoa viime talvena käynnistyneelle, viikoittaiselle tapahtumasarjalle.

Tilaisuuksien teemat ja toteutustavat vaihtelevat, mutta ajatuksena on keskustella ajankohtaisista asioista, musisoida ja etsiä helpotusta arjen kiireeseen, seurakunnan tiedotteessa kerrotaan.

Avoimien ovien illat ovat käynnistyneet seurakuntalaisten aloitteesta, ja heillä on myös päävastuu iltojen toteutuksesta, kirkkoherra Lauri Jäntti kertoo.

– Meidän tehtävänä on lähinnä tiedottaa.

Jäntti iloitsee siitä, että avoimien ovien illoissa seurakuntalaisten ja työntekijöiden roolit ovat kääntyneet toisinpäin.

– Yleensä työntekijä kysyy seurakuntalaisilta, lähdettekö mukaan, mutta nyt seurakuntalaiset kysyvät meiltä, lähdettekö mukaan tällaiseen.

Jäntin mukaan illat ovat olleet suosittuja, ja ne on koettu antoisiksi. Alkusyksyn aikana kirkolla on jo tavattu esimerkiksi riemulaulujen puitteissa, kuultu kirkon symboliikasta ja kirkkotekstiileistä ja keskusteltu herätysliikkeistä. Tulevissa avoimien ovien illoissa muun muassa lauletaan Virsikaraokea, tavataan hiljaisuudessa ja leikitään perinneleikkejä.

Avoimien ovien iltoja järjestetään viikoittain 20.12. saakka.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatso tästä tulevat hartaudet ja jumalanpalvelukset radiossa ja tv:ssä
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Tunnetko ketkä käyvät kiihkeää keskustelua kasvokkain?

Ei näytettäviä viestejä