Lahti ja Kuopio jäävät vaille Kipaa

Kirkkohallitus päätti kokouksessaan 1.4. jättää Kirkon palvelukeskukseen (Kipa) suunnitellut Lahden ja Kuopion toimipisteet perustamatta säästösyistä. Lahden toimipisteen oli määrä käynnistyä vuoden 2014 alusta ja Kuopion vuoden 2014 aikana.

Kirkkohallitus katsoo, että palvelukeskuksen kulurakenteita tarkistetaan kriittisesti tilanteessa, jossa seurakuntien talous on kiristymässä. Vuositason säästöiksi on laskettu 320 000 euroa.

Toimintaympäristössä on tapahtunut myös muita muutoksia. Moni suuri asiakas on myöhästyttänyt Kipan asiakkaaksi siirtymistään alkuperäisestä suunnitelmasta. Kipaan on myös hakeutunut merkittävästi vähemmän työntekijöitä seurakunnista, mitä ensisijaisesti tavoiteltiin. Lisäksi alkuperäisen suunnitelman mukainen henkilöstötarve on oleellisesti pienentynyt. Nyt laskettu henkilöstön tavoitetarve on 130-150 työntekijää.  

Helmikuussa 2011 täysistunto päätti toimipisteiden sijainnista. Pääpaikaksi valittiin Oulu, jossa palvelutuotanto käynnistettiin syyskuussa 2012. Seuraavien toimipisteiden sijaintipaikoiksi päätettiin Lahti ja Kuopio ja ruotsinkielisen toimipisteen sijaintipaikaksi Porvoo. Porvoon toimipiste aloitti toimintansa syyskuussa 2013.

Kirkon palvelukeskus tuottaa kirjanpidon ja palkanlaskennan asiantuntijapalveluja. Seurakuntien on määrä siirtyä Kipan asiakkaiksi vuoteen 2017 mennessä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKohtaamisen kirkko strategiaksi vuoteen 2020
Seuraava artikkeliJohan Tyrbergistä uusi Lundin piispa

Ei näytettäviä viestejä