Lähetysseura kerää nimiä kehitysmaiden vammaisten oikeuksien puolesta

Jo yli 6000 suomalaista on allekirjoittanut Suomen Lähetysseuran vetoomuksen kehitysmaiden vammaisten oikeuksien puolesta.

Suomen Lähetysseura on kerännyt verkossa ja tapahtumissa nimiä vetoomukseen kehitysmaiden vammaisten ihmisten oikeuksien puolesta maaliskuisesta kevätpäiväntasauksesta lähtien.

Vetoomuksessa vaaditaan, että Suomi vie kehitysmaiden vammaisten ihmisten aseman parantamisen YK:ssa alkaviin neuvotteluihin vuosituhattavoitteiden jälkeisistä kehitystavoitteista. Edellisissä vuosituhattavoitteissa vammaiset ihmiset jätettiin huomiotta. Erityishuomiota on kiinnitettävä siihen, että vammaiset lapset pääsevät kouluun. Vetoomus luovutetaan kehitysministeri Pekka Haavistolle lokakuussa 2014.

Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa Toisenlaiset frendit TV-sarjasta tuttu Sanna Sepponen ja arkkipiispa Kari Mäkinen.

Vetoomus on osa Lähetysseuran Tasaus-kampanjaa. Se on vuonna 1992 alkanut kampanja, jossa nostetaan esiin globaalin epätasa-arvon tuottamia ongelmia ja ratkaisuja niihin sekä kerätään varoja Suomen Lähetysseuran työhön.

Allekirjoituksien kerääminen jatkuu yhä täällä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLähetysmäärärahoista äänestettiin jälleen Vantaan kirkkoneuvossa
Seuraava artikkeliSeurakuntavaaliehdokas pitää Jumalaa taruolentona

Ei näytettäviä viestejä