Lähetysseura ja Ulkomaanapu perustivat keräykset Lähi-itään

Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura ovat reagoineet piispojen tällä viikolla esittämään vetoomukseen huolehtia siitä, että seurakunnat ja yksittäiset ihmiset voivat tukea sodasta kärsiviä ihmisiä Lähi-idässä.

Ulkomaanapu reagoi kasvaneeseen avuntarpeeseen käynnistämällä Lähi-itään suunnatun katastrofikeräyksen. Lahjoitusten avulla Kirkon Ulkomaanapu jakaa Irakin ja Syyrian pakolaisille hygienia- ja muita perustarvikkeita, kuten saippuaa, keittovälineitä ja huopia. Gazassa kodeistaan paenneille ihmisille tarjotaan myös psykososiaalista tukea sekä tuetaan perheiden perustoimeentuloa. Lisäksi Kirkon Ulkomaanapu tukee Lähi-idän rauhantyötä, vahvistaa paikallisyhteisöjä ja ehkäisee nuorten radikalisoitumista pakolaisleireillä.

– Avuntarve on nyt entistä suurempi koko Lähi-idässä. Erityisesti olen huolissani Irakin jatkuvasti heikkenevästä tilanteesta. Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euroa Irakissa kodeistaan paenneiden tukemiseen, sanoo Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.

Suomen Lähetysseura käynnistää keräyksen maan sisäisten pakolaisten tukemiseen Pohjois-Irakissa. Alustavasti on päätetty jo lähettää 50 000 euroa Luterilaiselle maailmanliitolle (LML), joka vastaa avun toimittamisesta perille osana laajempaa kansainvälistä avustusoperaatiota.

LML:n operaatio keskittyy kurdien hallitsemilla alueilla Mosulin kaupungin läheisyydessä ensisijaisesti väkivaltaa paenneisiin siviileihin, joista valtaosa lukeutuu Irakin uskonnollisiin ja kansallisiin vähemmistöihin. Pulaa on muun muassa ruoasta, sähköstä, puhtaasta vedestä, psykososiaalisen tuen palveluista, terveydenhuollosta ja lasten koulunkäyntimahdollisuuksista.

Suomen Lähetysseuran keräykseen voi osallistua täällä ja Kirkon Ulkomaanavun keräykseen täällä.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliUskontoelokuvien buumissa ei näy loppua – Jouluevankeliumi eläinten kertomana
Seuraava artikkeliMitro Repo kannattaa itsenäisyyttä ortodoksiselle kirkolle

Ei näytettäviä viestejä