Lähetysjuhlilla pohditaan sovintoa vihollisten välillä

Lahetysjuhlat 205

– Kolmen päivän aikana tarkastellaan sitä, mitä on tämän päivän lähetystyö ja miten se liittyy kristityn arkeen. Monikulttuurisuus näkyy päivillä monella tavalla, tiedottaja Kirsi Elo kertoo.

Viikonlopun aikana pohditaan muun muassa, onko oikeudenmukainen rauha mahdollinen ja sitä, mikä on kirkon ja kristittyjen rooli sovinnon luomisessa. Yksi tärkeimmistä juhlien vierailijoista on kansainvälisesti arvostettu eteläafrikkalainen rauhantyön erityisasiantuntija Hannes Siebert.

Siebert on työskennellyt oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan eteen yli 25 vuotta ja tukenut rauhanprosesseja monissa maailman vaikeimmista konflikteista. Parhaillaan hän tukee paikallisten rauhanneuvottelijoiden työtä ja auttaa kansallisten ratkaisujen löytymistä Myanmarissa, Jemenissä ja Syyriassa. Siebert uskoo, että vain kansalliset dialogiprosessit ovat avain sovintoon, sillä rauhaa ei voi tuoda ulkopuolelta.

Lähetysjuhlat päättyvät sunnuntaina ainutlaatuiseen messuun, jossa piispa Irja Askola vihkii uusia pappeja ja siunaa uudet lähetystyöntekijät.

Juhlan järjestävät yhteistyössä Suomen Lähetysseura ja Helsingin seurakuntayhtymä. Ohjelma löytyy osoitteesta www.lahetysjuhlat.fi

Edellinen artikkeliRiki Sorsa: Empatia hengellisyyden synonyymi
Seuraava artikkeliKansalaisaloite ihmisalkion puolesta kerännyt jo 500 000 allekirjoitusta

Ei näytettäviä viestejä