Lähetysjohtaja: ”Siivotkaa vihapuhe pois keskustelupalstoilta”

Rissanen_Seppo205Seppo Rissanen kirjoittaa blogissaan, että verkon vihapuheiden seuraukset ovat hirvittävät. Hän vetoaa kaikkiin kristillisten keskustelusivustojen ylläpitäjiin, että ne siivoaisivat sivunsa.

”Norjan tapahtumat osoittavat, kuinka välttämätöntä on, ettei yhteiskunta salli vihapuheiden julkista esittämistä. Kirkolla on erityisen suuri vastuu toimia suvaitsemattomuutta vastaan oman sanomansa takia; varsinkin tilanteessa, jossa monet vetoavat Raamattuun perusteluna vihapuheilleen. Meidän Herramme oman kohtalon pitäisi olla jatkuva muistutus jokaiselle kristitylle siitä, mitä suvaitsemattomuudesta seuraa”, Rissanen kirjoittaa Suomen Lähetysseuran blogissa.

Rissanen vetoaa kaikkiin kristillisten keskustelupalstojen ylläpitäjiin, ”että ne välittömästi siivoaisivat sivunsa, jotka usein sisältävät vihaan kiihottamista”

”Keskustelupalstojen ylläpitäjät eivät voi vedota siihen, että heidän tehtävänsä on vain tekninen. Tällaisten sivujen ylläpitäjät ovat itse osallisia luodessaan mahdollisuudet tällaisten tekstien levittämiselle”, Rissanen kirjoittaa.

Lue Seppo Rissasen blogi

Edellinen artikkeliTutkija: Vanhoillislestadiolaisuus kriisissä, hoitokokoukset lisääntyvät
Seuraava artikkeli”Harry Potter hengeltään kristillinen”

Ei näytettäviä viestejä