Laestadius-dokumentti sai ensiesityksensä Suomessa

Arktiset_tulet420


Arktiset_tulet205 vähemmän tunnettu puoli luonnontieteilijänä nousee esiin tuoreessa dokumenttielokuvassa Arktiset tulet, jonka Suomen kantaesitys kutsuvieraille ja medialle oli torstaina Helsingissä.

Ensi-esityksensä draamadokumentti sai jo viime vuoden marraskuussa ranskankielisellä nimellä Les Feux Arctiques Laestadiuksen juhlavuoden tapahtumassa Ranskan Versailles’ssa.

Versaillesin palatsiin Laestadiuksen yhdistää ranskalainen retkikunta, jonka Ranskan kuningas Ludvig Filip Il lähetti tieteelliselle tutkimusmatkalle Lappiin vuosina 1838–39. Laestadius pyydettiin retkikunnan oppaaksi Norjan Altasta Karesuvantoon.

Dokumentin idea on professori Juha Pentikäisen ja ohjaaja-professori Hannu Kahakorven. Elokuvaksi idean toteuttivat opiskelijat ja opettajat kolmesta pohjoisen oppilaitoksesta, Ammattiopisto Lappiasta, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta ja Lapin yliopistosta. Sen ohjaaja on kulttuurin opiskelija Gretta-Garoliina Sammalniemi.

Elokuvaa esitetään maaliskuussa Lapissa useilla paikkakunnilla. Se on tulossa DVD-levitykseen. Neuvottelut YLEn kanssa tv-esityksestä ovat vielä kesken.

Lue lisää dokumenttin tekemisestä täältä

Edellinen artikkeliKarjalainen: Piispaehdokkaat sopuisina Joensuun paneelissa
Seuraava artikkeliPiispa Repo pettyi päätösesitykseen

Ei näytettäviä viestejä