Kyrkpressen: Espoolaisessa seurakunnassa selvitellään mahdollisia seksuaalisia väärinkäytöksiä

Esbo svenska församling selvittää, onko seurakunnassa tapahtunut seksuaalisia väärinkäytöksiä 1980- ja 1990-luvuilla, uutisoi Kyrkpressen verkkosivuillaan.

Porvoon piispa Björn Vikström on pyytänyt oikeuspsykologi Julia Korkmanin selvittämään asiaa.

Kyse on siitä, onko seurakunnassa nuorisotyössä työskennellyt mies syyllistynyt seksuaalisiin väärinkäytöksiin. Lehden mukaan neljä naista on ollut asiasta yhteydessä seurakunnan kirkkoherraan.

Hufvudstadsbladetissa on haastateltu tällä viikolla perhe, joka on katsonut seurakunnan taannoisen johdon suhtautuneen nuivasti siihen, että perhe oli toivonut seurakunnan käsittelevän sitä, että perheen tytär on joutunut lähentelyn kohteeksi 1990-luvulla.

HBL:n mukaan nuorisotyössä työskennelleestä tehtiin jo selvitys 1990-luvulla, se johti työntekijän työsuhteen purkuun. Nuorisotyössä olleen kanssa tehtiin salainen sopimus, joka sitoo seurakunnan nykyjohtoakin vaikenemaan siitä. Hufvudstadsbladetin mukaan kukaan ei olisi ollut aikanaan valmis todistamaan oikeudessa, kun seurakunta selvitteli tapausta.

Nyt siis kaikki selvitellään uudestaan ja seurakunta on nimittänyt oikeuspsykologi Korkmanin ohella henkilöitä, joiden puoleen asiassa voi kääntyä.

Kyrkpressenin uutinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFacebook-ryhmä kaipaa kirkon vapaaehtoisia
Seuraava artikkeliSuojan huostaanotetulle tarjonnut pappi pettyi lastensuojelun tapaamiseen

Ei näytettäviä viestejä