Kyrkhelg kokosi ruotsinkielisen herätysliikeväen Kokkolassa

Kyrkhelg-tapahtuma kokosi viikonvaihteessa runsaat 2500 kuulijaa Kokkolan kirkkoon ja seurakuntakeskukseen. Tapahtumaa isännöi Kokkolan ruotsalainen seurakunta suuren vapaaehtoisjoukon voimin. Järjestäjäkunnassa ovat mukana kaikki Porvoon hiippakunnassa vaikuttavat herätysliikkeet: lestadiolaiset, evankeliset ja Kyrkans Ungdom, sekä lukuisat järjestöt kuten Luthersk Inremission, Oasrörelsen, Opko, Suomen teologinen instituutti ja Marttyyrikirkon ystävät.

Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Per Stenberg oli iloinen siitä, että eri taustoista tulevat kristityt harjoittelevat yhdessä olemista, sillä ”taivaassa meitä odottaa ikuisesti kestävä, rajat ylittävä yhteys”.

Tapahtuman teemana oli Pyhä Henki, herätä meidät. Ohjelmassa valotettiin Pyhän Hengen toimintaa eri näkökulmista. Yksi Kyrkhelg-tapahtuman pääpuhujista oli tohtori Daniel Shayesteh, joka on syntyisin Iranista ja entinen ajatollah Khomeinin työtoveri. Nykyisin hän on kristitty evankelista.

– Varsinkin nuoria muslimeita tulee uskoon Jeesukseen, sillä monet ovat pettyneet islamiin. Moni voisi kertoa samanlaisesta elämänmuutoksesta kuin minä, Shayesteh sanoo.

Kuva: Aune-Inkeri Björkström

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAteistiehdokas vetäytyy vaaleista
Seuraava artikkeliKirkon Facebook-sivu ehdolla palkinnon saajaksi

Ei näytettäviä viestejä