Kustantaja veti pois myynnistä seurakunnille tarkoitetun tarinakokoelman – ”Ilmeni arviointivirheitä”

Seurakunnissa käytetyn ja suositun Kerron sinulle tarinan -sarjan uusin, neljäs osa on vedetty pois myynnistä. Kustantaja eli Kirjapaja kertoo siitä tiedotteessaan: ”[Kirja] on nyt vedetty pois myynnistä siinä ilmenneiden arviointivirheiden takia. Kyse on tietyistä teksteistä, jotka eivät edusta kustantamon linjaa ja arvomaailmaa.”

Äskettäin ilmestyneen tarinakokoelman on kirjoittanut Mäntsälässä asuva pappi ja tohtorikoulutettava Timi Korhonen. Kirjan noin 90 lyhyen tarinan joukossa on mukana myös muutamia muiden kirjoittamia tekstejä.

Ainakin kolme tarinaa on herättänyt kritiikkiä. Yksi on nimeltään Pienokaisen päiväkirja. Siinä sikiö kertoo kehittymisestään. Viimeinen merkintä kuuluu: ”Tänään äitini tappoi minut.” Aborttitarinan kirjoittajaksi on merkitty Trad.

Toinen kritiikkiä herättänyt tarina kertoo ihmiskaupan uhrista, joka pakotetaan kameran edessä seksiin. Tarina on nimeltään Pornotarina. Kolmas kritisoitu tarina kertoo kirkon ihmisten ja ilotalon johtajan konfliktista.

Kirjapajasta asiaa kommentoi viestintäpäällikkö Piia Latvala. Hän kertoo, että kustantaja sai eilisen ja tämän päivän aikana huolestuneita palautteita ja päätyi sen pohjalta vetämään kirjan pois myynnistä.

– Erityisesti aborttiin liittyvä tarina oli sellainen, että se oli nyt väärässä paikassa. Kirjaa on tarkoitus käyttää hartauksissa ja erilaisten keskustelujen alustuksena eri-ikäisten kanssa. Abortti on aiheena hienovarainen ja herättää voimakkaita tunteita, keskusteluissa sitä täytyy käsitellä harkiten.

Latvala myös muistuttaa, että kustannusalalla tapahtuu silloin tällöin eri syistä kirjojen poisvetoja myynnistä.

– Toimitusvaiheessa Kerron sinulle tarinan -kirjaan oli jäänyt sisältöjä, jotka nyt harkiten eivät sinne olisi kuuluneet, Latvala sanoo.

Kotimaa24 ei tavoittanut tiistaina Timi Korhosta kommenttia varten.

Kotimaa Oy on Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:n vähemmistöomistaja.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliDiakonia-lehti lopettaa, Diakonia+ jatkaa ilmestymistä verkossa
Seuraava artikkeliTutkija pyysi kirjoituksia entisiltä viidesläisiltä – näin he kertoivat irtautumisensa syistä

Ei näytettäviä viestejä