Kuopion hiippakuntaan neljä uutta rovastia, kolme director cantusta, kaksi I luokan ritarimerkkiä ja yksi pro ecclesia -mitali

Sley ja Kansanlähetys ovat vanhaa virkakäsitystä edustavia kirkon herätysliikkeitä ja myös kirkon virallisia lähetysjärjestöjä. Kuva: Olli Seppälä

Piispa Jari Jolkkonen on myöntänyt 2.5. rovastin arvonimen seuraaville työssään erityisesti ansioituneille hiippakunnan papeille:

Rautavaaran seurakunnan kirkkoherra Juha Luukkonen. Hän on palvellut Rautavaaran kirkkoherrana ja seurakuntalaisten ”erämaaisänä” 20 vuotta.

Aurinkorannikon seurakunnan johtava pappi Jarmo Karjalainen. Hän on palvellut ulkosuomalaistyön tehtävissä 20 vuotta muun muassa Espanjassa ja Benelux-maissa.

Varkauden seurakunnan pastori Arja Päivärinta. Hän on palvellut uskollisesti perusseurakuntatyössä Varkauden seurakunnassa vuodesta 1997.

Joensuun perheneuvontakeskuksen johtaja, pastori Anna-Riitta Pellikka. Hän on palvellut pappina johtamalla ja kehittämällä kirkon perheneuvontatyötä Joensuussa.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on 20.4.pitämässään istunnossa myöntänyt director cantus -arvonimen seuraaville hiippakunnassa ansioituneille kanttoreille julkisen arvonannon osoituksena:

Outokummun seurakunnan kanttori Marja Pärnänen. Pärnänen (s. 1958) on toiminut Outokummun seurakunnan kanttorin virassa vuodesta 2001.

Järvi-Kuopion seurakunnan kanttori Lala Maukonen. Maukonen (s. 1968) on toiminut vuodesta 2000 Lapinlahden seurakunnan kanttorin virassa ja vuodesta 2020 lähtien Järvi-Kuopion kanttorina.

Puijon seurakunnan kanttori Janne Saarelainen. Saarelainen (s. 1972) on toiminut vuodesta 2006 Rautavaaran seurakunnan kanttorin virassa ja vuodesta 2019 Puijon seurakunnan kanttorina.

Tasavallan presidentti on 6.12.2022 antanut tuomiorovasti (el.) Ilpo Rannankarille Suomen leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkin (SL R1) ja lääninrovasti Teppo Ritarille Suomen valkoisen ruusun ensimmäisen luokan ritarimerkin (SVR R1).

Kirkkohallitus on myöntänyt Pro ecclesia -mitalin Polvijärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajalle Erkki Romppaselle.

Kuopion hiippakunta onnittelee lämpimästi kaikkia arvonimen ja kunniamerkin saaneita. Heidät kutsutaan toukokuun 17. päivä vietettävän tuomiokapitulin juhlaistunnon vieraaksi.

OIKAISU 4.5. kello 12.30: Presidentin antamat ritarimerkit on vaihdettu oikein päin saajilleen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLuonto puhuu: Enkelin prototyyppi vauhdissa
Seuraava artikkeliRiihimäen ehtoolliskuriireja koskevaan kokeiluun muutos – piispa muistutti jumalanpalvelusoppaan ohjeista

Ei näytettäviä viestejä