Kuopion hiippakunnalla ja Suomen Lähetysseuralla diakoniakeräys Gazan sodasta kärsivien hädän lievittämiseksi

KUOPION HIIPPAKUNNAN ja Suomen Lähetysseuran yhdessä käynnistämän diakoniakeräyksen tuotto ohjataan Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyön kautta.

Keräystä perustellaan sillä että, Hamasin terrori-hyökkäyksestä lokakuun alussa käynnistynyt sota vaikeuttaa raskaasti siviilien ja myös palestiinalaiskristittyjen elämää Länsirannalla ja Gazassa.

Asiaa koskeva tiedote painottaa sitä, että Jordanian ja Pyhän Maan evankelis-luterilainen kirkon työntekijöillä ja jäsenillä ei ole väkivaltaisuuksiin mitään osuutta.

”Kirkko on puhunut kärsivällisesti rauhan puolesta ja tuominnut johdonmukaisesti kaikki siviileihin kohdistuneen väkivallan teot, tulivatpa ne palestiinalaisten tai israelilaisten taholta”, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan kirkon jäsenet kärsivät vakavasti yhdessä muiden palestiinalaisten kanssa sodan aiheuttamasta kärjistyneestä turvallisuustilanteesta. Käytännössä se näkyy esimerkiksi siinä, että tiukentuneiden liikkumisrajoitusten takia suur-Betlehemin ja Ramallan alueella Länsirannalla asuvat eivät pääse työpaikkoihinsa ja menettävät tulonsa ja työnsä. Oliiviviljelmiltä elantonsa saavat eivät pääse korjaamaan satoa. ”Menetettyjen tulojen ja työpaikkojen takia monilla ei ole enää varaa maksaa vuokria eikä lasten koulumaksuja. Rahaa on yhä vähemmän myös ruoan ja lääkkeiden hankkimiseen. Toivottomuus valtaa mielet. Viestit sisarkirkoltamme ovat poikkeuksellisen huolestuttavia.”

DIAKONIAKERÄYKSEN TURVIN Lähi-Idän ainoa evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa perheille muun muassa ruoka-apua ja tukea vuokriin, sähkölaskuihin, koulumaksuihin ja sairaanhoitokuluihin.

Osa tuesta käytetään kirkon ylläpitämien luterilaisten koulujen työntekijöiden ja oppilaiden henkisen hyvinvoinnin tukemiseen.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen: ”Vetoan kaikkiin hyvän tahdon ihmisiin, että he osallistuisivat keräykseen kumppanuuskirkkomme diakonian ja hätäavun tukemiseksi Lähetysseuran kautta sopivin keinoin. Keräykseen voi osallistua järjestämällä tukitapahtumia, esimerkiksi konsertteja, myyjäisiä tai kahvi- tai ruokatilaisuuksia tai keräämällä kolehdin Lähetysseuran ja sisarkirkkomme kautta sodan keskellä elävien lähimmäistemme auttamiseksi.”

Keräyksen maksutiedot:

Keräys Jordanian ja Pyhän maan ev.lut. kirkon diakoniatyölle

Saaja: Suomen Lähetysseura

Tilinumero: FI25 8000 1600 0607 10

Viite: 1096407019610550

Keräyksen Mobilepay-numero on 76664.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPitäisikö Sleyn ja Kansan­lähetyksen säilyttää asemansa kirkon lähetys­järjestöinä? – Kuusi kirkollis­kokous­edustajaa vastaa
Seuraava artikkeli”Demokratia toteutui tässä melko heikosti” – Kirkolliskokous keskusteli seurakuntavaalien onnistumisesta

Ei näytettäviä viestejä