Kuinka pitkään rukoilet päivittäin? – Canterburyn arkkipiispa vastasi kysymyksiin rukouksesta Twitt

Canterburyn arkkipiispa Justin Welby vastasi tunnin ajan kysymyksiin uskosta ja rukoilusta Twitterissä maanantaina. Vastaukset ovat noin puolen minuutin mittaisia videoita, jotka on nähtävillä Welbyn twitter-tilillä.

Arkkipiispa Welby ehti tunnin aikana vastata pariinkymmeneen kysymykseen, joiden aiheet rönsyilivät laidasta laitaan. Häneltä kysyttiin muun muassa, saako hän aina vastauksen rukoukseen.

– Kyllä saan, mutten aina sitä vastausta, jonka haluan. Tiedän, että rukouksiini on vastattu, kun jotakin tapahtuu tai ei, mutta myös siitä, että tunnen Jumalan läsnäolon Pyhän Hengen kautta, Welby vastasi videolla.

Arkkipiispa Welby laittoi myös itsensä likoon, esimerkiksi vastatessaan kysymykseen, miksi on niin hankalaa aloittaa rukoileminen.

– Itselleni, jos olen rehellinen, syynä ovat laiskuus, häiriötekijät ja jonkinlainen haluttomuus kohdata Jumalaa, sillä kun kohtaat Jumalan, asiat muuttuvat. Kun rukoilet, tapaat Jumalan – ja kaikki nuo tekijät estävät minua. Mutta kun olen aloittanut, se on mahtavaa. Rukoilemiseen pitää vain ryhtyä, ja siihen on omat keinonsa.

Kysymyksissä myös haastettiin arkkipiispa Welbyä perimmäisen äärelle. Kuka on se Jumala, jota rukoilet, ja kuka sinä olet rukoillessasi, eräs kysyi.

– Jumala, jota rukoilen, on Hän, johon tutustun päivä päivältä enemmän Jeesus Kristuksen kautta. Ja kuka minä olen? Olen niin rehellinen kuin voin olla Jumalan edessä. Ja aloitan aina: Tässä minä olen, Sinä tunnet minut paremmin kuin minä itse ja annan kaikkeni Sinulle.

Kysymyksissä oli myös puhdasta kiinnostusta arkkipiispan rukoilutapoihin. Kuinka pitkään rukoilet päivittäin, uteli eräs kiinnostunut.

– Arvioisin, että puoli tuntia, kaksi tuntia, joinain päivinä kaksi ja puoli tuntia. Rukoilen kolmella eri tapaa: seurakunnan kanssa, hiljaa mietiskellen ja lukien Raamattua sekä esirukouksina.

Kuva: Lambeth Palace

Lue myös:

Canterburyn arkkipiispa majoittanee pakolaisperheen lähiviikkoina

Arkkipiispa Welby arvosteli Brexit-leirin kovia puheita

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUnicef: Lähes 50 miljoonaa lasta pakolaisena konfliktien ja köyhyyden vuoksi
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä