KUA kutsuu opettajia kehitysyhteistyöhön

KUA205

Toimintamaiden määrä tulee vähenemään strategiakauden aikana alle kahteenkymmeneen. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Ulkomaanapu lopettaa nykyisen työnsä Euroopassa. Työtä tullaan jatkossa johtamaan entistä enemmän aluetoimistoista käsin.

– Kokemuksemme on, että pienikin järjestö voi muuttaa maailmaa, kunhan se erikoistuu riittävästi, toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen toteaa järjestön tiedotteessa.

Kirkon Ulkomaanavun strategian kolme painopistettä ovat oikeus rauhaan, oikeus toimeentuloon ja oikeus koulutukseen. Teemoista rauhantyö tulee nousemaan erityisasemaan.

– Vuosikymmenten työ maailman kaikkein vaikeimmilla alueilla on opettanut meille, kuinka tärkeää rauha on ihmisoikeuksien toteutumiselle ja kehitykselle. Koulutamme uskonnollisia ja perinteisiä johtajia rauhantyöhön, autamme heitä ratkaisemaan paikallisia konflikteja ja tuemme heitä kansallisessa ja kansainvälisessä rauhanprosesseihin vaikuttamisessa. Tässä työssä jo saavutetut tavoitteet rohkaisivat jatkamaan.

Ulkomaanapu aloittaa myös uuden vapaaehtoistyön ohjelman Opettajat ilman rajoja, johon haetaan suomalaisia yhteistyötahoja. Opettajat ilman rajoja -ohjelman tavoitteena on järjestön mukaan lisätä suomalaisten opettajien osaamista kehityskysymyksissä. Sen lisäksi järjestö aikoo tukea opettajien osallistumista opetustyön kehittämiseen kehitysmaissa lähettämällä myös suomalaisia opettajia maailmalle. Katastrofityössä Kirkon Ulkomaanapu erikoistuu edelleen koulutuksen järjestämiseen.

Toimeentulon osalta Kirkon Ulkomaanapu haluaa tukea erityisesti naisten ja nuorten pienyrittäjyyttä ja siihen liittyvän ammattikoulutuksen järjestämistä.

Edellinen artikkeliVerkkokalenteri esittelee kolmen uskonnon juhlapyhät
Seuraava artikkeli”Käännösten runsaus on rikkautta”

Ei näytettäviä viestejä