Körttikapina aktivoi hiukan Herättäjä-Yhdistykseen liittymistä

Herättäjä-Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut hienoisesti heinäkuussa pidettävän vuosikokouksen alla. Yhdistykseen hyväksyttiin vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana 274 uutta jäsentä.

Herännäisyyden linjasta on talven mittaan käyty keskustelua liikkeen sisällä, ja siksi vuosikokouksesta uumoillaan tavallista merkittävämpää. Julkisuudessa kannanottojaan on tuonut esiin niin kutsuttu körttikapina, jolla viitataan joukkoon Herättäjä-Yhdistyksen linjaa arvostelevia körttejä.

– Vuosi on alkanut jäsenkehityksen kannalta hyvin, sillä yleensä yhdistykseen liittyy 300–400 jäsentä vuodessa. Huhtikuun aikana yhdistykseen liittyi 87 uutta jäsentä, joten ilmeisesti herännäisyydestä käyty keskustelu on aktivoinut ihmisiä, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Yhdistykseen kuuluu nyt kaikkiaan 5 918 jäsentä.

Lapuan herättäjäjuhlien yhteydessä perjantaina 4.7. järjestettävässä vuosikokouksessa valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Äänioikeus vuosikokouksessa on jokaisella huhtikuun loppuun mennessä jäsenmaksunsa maksaneella 15 vuotta täyttäneellä yhdistyksen jäsenellä.

– Vuosikokouksen vaikutus näkyy myös siinä, että nykyisetkin jäsenet ovat huolehtineet, että ovat maksaneet jäsenmaksunsa huhtikuun loppuun mennessä, Herättäjä-Yhdistyksen jäsenrekisteriä hoitava markkinointisihteeri Kirsti Reinilä sanoo.

Kuva Haapajärven herättäjäjuhlilta 2013.

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMinisteriön palvelussa voi ilmoittaa kehitysyhteistyön väärinkäytösepäilyistä
Seuraava artikkeliOnko sinulla hyvät alaistaidot?

Ei näytettäviä viestejä