Alvar Aallon suunnittelemaa Kolmen Ristin kirkkoa yritetään nyt pelastaa haastekampanjalla

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen ristin kirkko Imatralla. Kuva: Imatran seurakunta/ Heidi Kvist

Imatralla on meneillään haastekampanja Kolmen Ristin kirkon pelastamiseksi. Pelastusoperaation haastekampanja käynnistyi viime viikolla ja sen tarkoituksena on kannustaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä lahjoittamaan rahaa Kolmen Ristin kirkon pelastamiseksi sekä haastamaan muita tekemään saman.

Lahjoitusten vastineeksi yritykset ja yhteisöt voivat ostaa virtuaalisia kirkonpenkkejä tai tuoliryhmiä. Yksityiset ihmiset voivat hankkia nimiinsä virtuaalisia kuparisia kattolevyjä.

Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista, ja se on ollut toiminnalliselta käytöltä suljettuna marraskuusta 2020 lähtien. Kirkon korjauksen kokonaiskustannus liikkuu 3–4 miljoonan euron välillä. Imatran seurakunta on saanut Kirkkohallituksen avustuksia noin 640 000 euroa ja Japanista on saatu yksittäisiä lahjoituksia, mutta lisärahoitusta tarvitaan. Seurakunnat eivät saa järjestää rahankeräyksiä kiinteistöjen ylläpitoon, joten apua rahoitukseen pitää löytyä muulla tavalla.

Alvar Aallon suunnitteleman kirkon pelastaminen on verrattavissa Albert Edelfeltin maalausten konservoimiseen tai Jean Sibeliuksen sinfonioiden nuottien taltioimiseen, sanoo kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Kauko Mäkinen tiedotteessa.

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n tavoite on saada kerättyä noin 5–10 prosenttia korjauskustannuksista.

Haastekampanjaa voi seurata kannatusyhdistyksen Facebook-ryhmässä: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKolumni: Viha voitetaan vain rakkaudella, pimeys poistuu valolla
Seuraava artikkeliInkoossa kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti avata tilat samaa sukupuolta oleville pareille

Ei näytettäviä viestejä