Kokoomus valitsi puoluesihteeriksi papin – ”Kohtaamistaidoista on hyötyä myös politiikan puolella”

Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen klassisessa karikatyyrissä kokoomuspuoluetta symboloi kypäräpäinen pappi.

Kokoomus palasi tässä mielessä ainakin hiukan juurilleen, kun sen puoluesihteeriksi valittiin viikonloppuna teologian maisteri Kristiina Kokko, 41. Hän on työskennellyt muun muassa seurakuntapastorina Helsingin Lauttasaaren seurakunnassa.

Viimeksi Kristiina Kokko on toiminut palkansaajakeskusjärjestö Akavan kehityspäällikkönä. Energiaa riittää myös monenlaiseen muuhun. Vapaa-aikanaan Kokko muun muassa valmentaa ja tuomaroi kilpacheerleadingia. Hän on myös Uudenmaan lottaperinneyhdistyksen puheenjohtaja.

Kristiina Kokko kertoo tekevänsä edelleen vapaa-ajallaan papin töitä. Pääosin hän on keikkapappina Lauttasaaressa mutta toimii ystävä- ja tuttavapiirilleen pappina muuallakin.

– Pappeus on minulle tärkeä asia, kyllä se elämässäni kulkee mukana. Aionkin tehdä papin tehtäviä jatkossa niin paljon kuin suinkin pystyn, uusi puoluesihteeri sanoo.

Pappi ja poliitikko ovat molemmat ammatteja, joissa ollaan paljon tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Kokon mukaan papin uralla opituista kohtaamistaidoista on politiikan puolellakin kiistatta hyötyä.

– Papin ja puoluesihteerin roolit kuitenkin pidän erillään. Kun teen kirkollista työtä, olen tietysti kokonaan siinä tehtävässä.

Kari Suomalaisen ikoniseen maineeseen nousseeseen kypäräpappihahmoon Kristiina Kokko suhtautuu huumorilla.

– Jos näin kuuluisaan pilakuvaan tulee verratuksi, niin sehän on vain kunniaksi. Kyseinen pilapiirros kuitenkin kuvaa täysin eri aikaa. En tiedä, olisiko Kari osannut silloin kuvitellakaan piirtävänsä kokoomuksen hahmoon naispappia, Kokko miettii.

Kuva: Kristiina Kokon kotialbumi

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMielipide: Ehtoollisen jakosanat kaipaavat muutosta, sillä ne ovat ongelmalliset kahdesta syystä
Seuraava artikkeliTeemapäivä kehottaa tarjoamaan papille oluen – ”Onpa hieno idea”, Olutseura Lutherin perustaja sanoo

Ei näytettäviä viestejä