KMN toivoo YK:n puuttuvan Pohjois-Irakin tilanteeseen

Kirkkojen maailmanneuvosto toivoo YK:n puuttuvan ääri-islamilaisen ISIS-järjestön Pohjois-Irakin alueella harjoittamaan väkivaltaan. KMN:n Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Ban Ki Moonille lähettämässä vetoomuksessa vedotaan erityisesti kodeistaan paenneiden vähemmistöuskontojen edustajien puolesta.

Lisäksi KMN on lähettänyt vetoomuksen 345 jäsenkirkolleen rukoilla Niiniven alueen puolesta ja avustaa alueen kristittyjä.

Alueen kristittyjen johtajien mukaan jopa satatuhatta kristittyä on ajettu asuinalueiltaan. Suurin osa heistä on paennut kohti pohjoista kurdien hallitsemaa aluetta. Lisäksi alueelta on paennut erityisesti paikallisen muinaisuskonnon edustajia eli jesidejä ja muita pienempien uskontojen edustajia.

ISIS järjestö ilmoitti kesäkuussa perustaneensa kalifaatin, eli tiukkaan islamilaiseen laintulkintaan perustuvan hallinnon. Järjestö on nopeasti vallannut laajoja alueita Syyriasta ja Irakista aina pääkaupunki Bagdadin liepeille asti.

Kotimaa24 on aikaisemmin kertonut ISIS-järjestön surmanneen ja ajaneen pakolaisiksi tuhansia kristittyjä esimerkiksi Mosulin alueella. Eilen kerrottiin ISIS-järjestön vallanneen alueen suurimman kristittyjen asuttaman kaupungin, Qaragoshin.

YK on ilmoittanut tuomitsevansa ISIS-järjestön toimet, mutta ei ole ryhtynyt laajoihin käytännön toimiin tilanteen muuttamiseksi.

Lue myös:

Irakin suurin kristittyjen kaupunki Isiksen käsiin

Libanonilainen tv-kanava osoittaa tukea Irakin kristityille

ISIS moukaroi Mosulia edelleen

Viimeiset kristityt pakenevat Mosulista – YK tuomitsee ISISin toimet

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMinisteri: Euroopan juutalaiset eivät ole osapuolia Lähi-idän konfliktissa
Seuraava artikkeliPohjoiskorealaiset eivät osallistu paavin messuun

Ei näytettäviä viestejä