KMN huolissaan Pakistanin pakkoavioliitoista

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) keskuskomitea on hyväksynyt julkilausuman, joka ilmaisee huolen kristittyjen ja hinduyhteisöjen nuoriin naisiin kohdistuneita sieppauksia, pakkoavioliittoja ja käännytyksiä kohtaan.

Julkilausuma esiteltiin eilen KMN:n keskuskomitean kokouksessa Kolymparissa, Kreikassa.

Lausunnossa viitataan pelkoon, joka leviää uskonnollisten vähemmistöjen keskuudessa maan radikaaliryhmien toiminnan takia. Siinä julkituodaan Punjabin, Sindhin ja Baluchistanin provinsseissa asuvien, erityisesti hindulaisten ja kristittyjen nuorten naisten kohtaama raivo, joka sisältää seksuaalista väkivaltaa, raiskauksia, uhkailuja ja vainoa.

Julkilausumassa kehotetaan Pakistanin hallitusta takaamaan takaamaan maan kaikille uskonnollisille vähemmistöille riittävät suojelutoimet ja ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin vähemmistöihin kohdistuvia rikoksia ja syrjintää vastaan.

Julkilausuma vetoaa myös kansalaisjärjestöihin, uskontojen välisiin ryhmittymiin sekä kirkkoihin. Se kehottaa näitä painostamaan jatkuvasti Pakistanin hallitusta, jotta uskonnollisia vähemmistöjä edustavien nuorten naisten sieppaukset, pakkoavioliitot ja pakkokäännytykset Islamin uskoon estettäisiin.

Edellinen artikkeliPiispoilta tulossa suositus kirkollisten tilojen käytöstä
Seuraava artikkeliMcDonald’sin myyntikohteena sikhit ja hindut

Ei näytettäviä viestejä