Kirkosta erottiin tasaisesti alkuvuonna

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla eli tammi-kesäkuun aikana kirkosta erosi noin 15 000 suomalaista. Se on hieman enemmän kuin viime vuonna.

Määrä vastaa eroakirkosta.fi-sivuston tiedotteen mukaan edellisen kymmenen vuoden keskiarvoa. Eroajien mediaani-ikä oli 30 vuotta, ja miehiä eroajista oli hieman yli puolet 54 prosenttia.

Helsingin suhteellinen painoarvo eroajissa on vähentynyt. Syynä on jo aiemmin eronneiden helsinkiläisten määrä: vuodenvaihteessa kahden Helsingin seurakunnan alueella kirkkoon kuului alle puolet alueen asukkaista. Toisaalta maalaiskunnissa erotaan edelleen selvästi vähemmän kuin kaupungeissa. Esimerkiksi tamperelaisia erosi alkuvuonna noin 0,33 prosenttia asukasluvusta, kun alle 5000 asukkaan kunnissa eroajia oli keskimäärin 0,18 prosenttia.

Eroakirkosta.fi-sivuston tiedotteessa esitetään arvio, että ellei erityisiä eropiikkejä tule, tänä vuonna evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaa noin 45 000 jäsentä eli saman verran kuin viime vuonna. Perinteisesti loppuvuodesta eroamisia on alkuvuotta selvästi enemmän.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliES: Seurakunta nosti kädet pystyyn ilkivallan edessä
Seuraava artikkeliEero Junkkaala: Jumala on lähettänyt muslimipakolaiset tänne

Ei näytettäviä viestejä