Kirkossa töissä 100 maahanmuuttajaa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon palkkalistoilla on tällä hetkellä noin 100 maahanmuuttajataustaista henkilöä.

Kirkon työmarkkinalaitoksen toteutti seurakunnille osaamistarve- ja työvoimakyselyn. Mukana oli myös kysymys, puhuvatko työntekijät äidinkielenään jotain muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

Kyselyn mukaan tällaisia ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä on kirkossa tällä hetkellä runsas sata. Aivan tarkkaa lukua ei tiedä kukaan, mutta se lienee jossain 100 ja 150 välillä.

– He työskentelevät pääosin kiinteistö- ja kirkonpalvelusalalla ja hautausmailla. Heitä on jonkun verran myös kirkkomuusikin tehtävissä sekä hallinto- ja toimistotyössä. Voi olla, että kelpoisuusvaatimusten johdosta on aika vaikea rekrytoitua muihin tehtäviin, sanoo neuvottelupäällikkö Oili Marttila Kirkon työmarkkinalaitokselta.

Kirkon työmarkkinalaitoksen kyselyyn vastanneista 202 seurakunnasta 18 prosentissa oli töissä ulkomaalaistaustainen työntekijä.

Kaikkiaan kirkossa työskentelee noin 20 000 ihmistä, joista 14 000 vakituisina.

Yksi kirkon töissä olevista maahanmuuttajista on salvadorilainen David Caceres Del Castillo (kuvassa). Hän työskentelee diakonina Espoon Olarin seurakunnassa. Hänen ja muiden kirkossa työskentelevien maahanmuuttajien haastatteluja julkaistaan ensi viikon Kotimaa-lehdessä.

Kuva: Christian Medel

Edellinen artikkeliValtio korvaa seurakunnille turvapaikanhakijoiden majoittamisen
Seuraava artikkeliMikkelin toimijat vetoavat yhdessä turvapaikanhakijoiden puolesta

Ei näytettäviä viestejä