Kirkonkellari alkaa myydä pitkiä juttuja

Verkkolehti Kirkonkellari kehittää toimintaansa. Se on aloittanut lyhyiden uutisjuttujen julkaisemisen ja suunnittelee aloittavansa pitkien uskontoa, kirkkoa ja yhteiskunnan arvoja luotaavien maksullisten juttujen julkaisemisen.

– Jatkossa Kirkonkellari-verkkolehteä puolestaan kehitetään yhä selkeämmin pitkien tekstien julkaisupaikkana, joka toimii kirkon, uskontojen ja arvojen yhteiskunnallisena keskustelufoorumina täyttämässä aukkoa, jonka esimerkiksi Kanava ja Suomen Kuvalehti jättävät median kenttään, linjaa päätoimittaja Kari Latvus 4.8. ilmestyneessä uskontojournalismia käsittelevässä jutussa.

Latvus kertoo Kotimaa24:lle, että pitkien juttujen maksullisuudella haetaan toisaalta pientä palkkaa vaivannäöstä tekijöille sekä toisaalta juttujen tasoon panostamista.

– Pitkien juttujen tekijöissä on varmasti paljon teologeja, mutta myös muiden alojen kirjoittajia. Emme ole kilpailija Teologiselle Aikakauskirjalle tai Teologia.fi-sivustolle.

Uutisten julkaisemista Latvus kuvaa yhdistelmäksi ”nöyryyttä ja rohkeutta”.

– Olemme tietoisia siitä, että sanalla ’uutinen’ on arvostettu ja vahvistunut asema. Emme tee ammatiksemme uutisia, mutta silti haluamme antaa oman ammattiosaamisemme kirkollisen uutistoiminnan rattaisiin. Julkaisemme niitä ajantasaisesti, mutta emme tavoittele mitään 24/7 päivystystoimintaa, Latvus sanoo.

Kirkonkellari on pääosin vapaaehtoisvoimin syntyvä verkkolehti, joka on saanut tänä vuonna valtion kulttuurilehtiavustusta 3000 euroa.

Lue Kari Latvuksen artikkeli Uskontojournalismin kuuma vuosi 2014

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHelsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliSeurakuntien talouden tila koheni

Ei näytettäviä viestejä