Kirkon virkatodistuksista perittävät maksut nousevat maaliskuun alussa

Kuva: Kotimaan arkisto

Kirkkohallituksen täysistunto päätti kokouksessaan 24.1. tiistaina, että kirkon virkatodistuksista veloittamat maksut muuttuvat yhdenmukaisiksi maistraatin veloittamien vastaavien maksujen kanssa maaliskuun alusta alkaen.

Valtakunnallisesti laadittavien todistusten aiheuttamat kustannukset ovat tähän asti olleet kirkolle suuremmat kuin niistä saadut tuotot.

Esimerkiksi sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittu todistus maksoi aiemmin 45 euroa, ja jatkossa se maksaa 55 euroa.

Jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, peritään lisämaksua 25 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Aiemmin lisäkorvaus on ollut 20 euroa jokaiselta alkavalta puolentunnin jaksolta.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHelsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin hiljainen huone – ”Samassa tilassa rukoilu on käytännön uskontodialogia”
Seuraava artikkeliKansallis­puistoissa vierailtiin viime vuonna 3,55 miljoonaa kertaa – käynti­määrät pienenivät, mutta asiakas­tyytyväisyys on ennätys­tasolla

Ei näytettäviä viestejä