Kirkon Ulkomaanapu varautuu avustamaan Etelä-Sudania

KUA205

Viimeaikaiset taistelut Abyeissä Etelä- ja Pohjois-Sudanin rajalla ovat ajaneet kodeistaan noin 115 000 ihmistä. Sen lisäksi eri puolilla Etelä-Sudania on ollut paikallisia konflikteja ja Etelä-Sudanin armeijan ja aseellisten ryhmien välisiä taisteluja, jotka ovat ajaneet ihmisiä kodeistaan. Avun tarvetta lisää myös se, että YK:n arvion mukaan 400 000 – 800 000 ihmistä palaa takaisin Etelä-Sudaniin itsenäistymisen toteuduttua.

Kirkon Ulkomaanapu on mukana kirkollisten avustusjärjestöjen verkoston ACT-allianssin varautumisohjelmassa, jonka kokonaissumma on runsaat 2 miljoonaa euroa. Ohjelmaan liittyen on sekä hankittu avustustarvikkeita että koulutettu työntekijöitä vastaamaan humanitääristä toimintaa vaativiin tilanteisiin.

Kirkon Ulkomaanavulla on Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa oma toimisto. Sudanin maaedustaja Ben Malinen kertoo, että Kirkon Ulkomaanapu osallistuu varautumisohjelman pika-apurahastoon 100 000 dollarilla. Pika-apurahastolla varaudutaan äkillisiin avun tarpeisiin Etelä-Sudanin hyvin monimutkaisessa ja ennustamattomassa tilanteessa.

Edellinen artikkeliUimonen: Lestadiolaisten Kaleva-protestissa kyse vaientamisyrityksestä
Seuraava artikkeliUSA:n katolisiin kirkkoihin palautetaan alttarikaiteita

Ei näytettäviä viestejä