Kirkon sivuilla haettiin töihin levyseppähitsaajia ja ratatyöntekijöitä – mitä ihmettä?

Kirkon töitä etsivät ovat saattaneet viime päivinä hieraista silmiään selaillessaan evankelis-luterilaisen kirkon Avoimet työpaikat -sivuja. Kanttorien, pappien ja nuorisotyönohjaajien ohella sivuilta on voinut bongata kirkon piirissä eksoottisempia toimenkuvia, kuten bitumieristäjiä, ammattimaalaajia ja levyseppähitsaajia.

Kirkollisten alojen kirjo ei ole kesän mittaan laajentunut, vaan kyse oli teknisestä häiriöstä palveluntarjoaja Oikotien järjestelmässä.

– Työpaikkahaun taustajärjestelmässä oli vika, joka nosti sivuille myös muiden tahojen ilmoituksia. Vika on saatu korjatuksi tänään, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa selitti torstaina.

Oikotie ylläpitää omaa laajaa työpaikkailmoitussivustoaan, josta muun muassa seurakuntien ja tuomiokapitulien ilmoitukset nousevat kirkon omalle sivustolle. Kirkon sivuille nousi vian takia siis jonkin aikaa muiden yhteisöjen ja yritysten ilmoituksia.

Työnhaku on viime vuosina siirtynyt vahvasti verkkoon. Kirkon tiedotuskeskuksen tiedottajan Essi Ylärakkolan mukaan seurakunnat ilmoittelevat ahkerasti avoimista työpaikoistaan kirkon valtakunnallisilla sivuilla, ja myös työnhakijat ovat löytäneet palvelun.

– Ongelma havaittiin täällä eilen [keskiviikkona], ja meille ehti jo tulla palautetta ja kyselyitä aiheesta. Tämä on selvästi seurattu palvelu, Ylärakkola toteaa.

Kuva: Kuvakaappaus kirkon Avoimet työpaikat -sivulta keskiviikkona 19.7.2017

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRauhan Tervehdys: Kohupappi Tölli irtisanoutui ja arvostelee vanhoillislestadiolaista liikettä
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Kuka päivystää toimistossa?

Ei näytettäviä viestejä