Kirkon nelivuotiskertomus 2012–2015 julki marraskuussa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon uudistettu nelivuotiskertomus 2012–2015 koostuu kolmesta erillisestä kokonaisuudesta.

Ensinnäkin verkossa ilmestyy Erilaistuva kirkko, joka on katsaus kirkon toimintaan kertomuskaudella. Painettu julkaisu on nimeltään Osallistuva luterilaisuus, ja siinä tarkastellaan osin reformaation merkkivuoden hengessä kirkon toimintaympäristöä, sen muutoksia ja tulevaisuudentrendejä.

Lisäksi nelivuotiskertomuksen kokonaisuuteen kuuluu verkossa julkaistava tilastoportaali.

Nelivuotiskertomus 2012–2015 ja sen nimet käsitellään lopullisesti huomenna Kirkkohallituksen täysistunnossa. Julkistaminen tapahtuu 2.11.

Nelivuotiskertomuksia on kirkossa perinteisesti käytetty päätöksenteon pohjana ja toiminnan kehittämisen apuna. Ne palvelevat käsikirjana seurakuntia, kirkon työntekijöitä sekä tiedotusvälineitä. Niitä käytetään oppi- ja tenttikirjana sekä tutkimusten lähde- ja vertailuaineistona.

2000-luvulle tultaessa nelivuotiskertomukset ovat myös saaneet kulloinkin kyseessä olevaa ajanjaksoa kuvaavan nimen: Haastettu kirkko, Monikasvoinen kirkko, Kirkko muutosten keskellä ja Kirkko uudelle vuosituhannelle.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkon nelivuotiskertomuksen tiedot kerätään ensi kertaa sähköisesti

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa huolissaan kovenevasta pakolaispolitiikasta – ”Se, mitä on hiljaisesti tapahtumassa, pel
Seuraava artikkeliPappisliitto jäsenilleen: Jäitä hattuun vihkimiskysymyksessä

Ei näytettäviä viestejä