Kirkon mediasäätiö myönsi suurimmat tuet Jari Jolkkosen Jeesuksesta kertovalle dokumentti­sarjalle sekä Orenda–elokuvalle

Kirkon mediasäätiö myönsi kevään haussa tuotantotukea kaikkiaan 19 hankkeeseen yhteensä 109 500 euroa. Hakemuksia saapui kaikkiaan 117 kappaletta.

Ristinmies ja minä – Nasaretin Mestarin tarina sai tukea 20 000 euroa. Kyseessä on Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tuottama kolmiosainen tv-dokumenttisarja, joka kertoo uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen perustuen Jeesus Nasaretilaisen tarinan historiallisilla tapahtumapaikoilla Israelissa.

Dokumentissa haastatellaan historian, arkeologian ja raamatuntutkimuksen asiantuntijoita Helsingin yliopistosta, Åbo Akademista, Itä-Suomen yliopistosta ja Jerusalemin Heprealaisesta yliopistosta. Lisäksi haastatellaan Israelin ja Palestiinalaisalueen poliittisia ja uskonnollisia johtajia sekä paikallisia asukkaita.

Dokumenttisarjan käsikirjoittajana sekä kertojana on Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, joka on aiemmin käsikirjoittanut ja toiminut kertojana myös tv-dokumenteissa Martti ja minä – reformaattorin tarina, Franciscus ja minä – Jumalan köyhän tarina sekä Paavo ja minä – viimeisten kiusausten tarina.

Pirjo Honkasalon ohjaama ja Pirkko Saision käsikirjoittama elokuva Orenda sai Kirkon mediasäätiöltä 14 000 euron tuotantotuen.

Orenda on elokuva syyllisyydestä̈ ja armosta. Päähenkilö Natalia on luterilainen pappi, joka on pettynyt kirkkoonsa. Hän on erakoitunut syrjäiselle saarelle, jossa hänellä on seuranaan hylätty poika. Saarelle tulee myös menestynyt oopperalaulaja Nora, joka tuo mukanaan levottomuuden ja särkyneet ihmissuhteet.

Kahden naisen kohtalot kietoutuvat yhteen, kunnes he löytävät yhteisen menneisyyden. Kaikkeen kytkeytyy rakkaus, usko ja väkivalta, toisiinsa kietoutunut ikuinen kolminaisuus, jossa yhtä̈ ei ole ilman kahta muuta.

”Kuninkaan kaupungissa”-animaatiolle myönnettiin tukea 8000 euroa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen romaninkielinen koko perheen animaatioelokuva. Kolmen maan yhteistuotantona ja viitenä käännösversiona toteutettava animaatio perustuu Katariina Lillqvistin, Pohjoismaisen kulttuuripisteen ja Romanikulttuurin museon toteuttamaan dokumenttiprojektiin, jossa kerättiin tarinoita Suomen romanien muuttoliikkeestä Ruotsiin 60-ja 70-luvuilla.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Se tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Kirkon mediasäätiö myönsi suurimmat tuet Jari Jolkkosen Jeesuksesta kertovalle dokumenttisarjalle sekä Orenda–elokuvalle

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliReformaation ensimmäisen aallon merkkimiehestä tiedetään vain vähän – kuka oli tämä Agricolan edelläkävijä?
Seuraava artikkeliPiispat käyttävät hiippa­kuntiensa lisäksi valtaa kirkollisissa päätöksente­koelimissä ja yhteis­kunnallisissa luottamus­toimissa

Ei näytettäviä viestejä