Kirkon lähetysjohtaja: Kova hinta auttamisesta

Afganistanissa surmatut kaksi suomalaista avustustyöntekijää olivat Kansanlähetyksen työntekijöitä. Kirkon lähetystyönkeskuksen johtaja Risto Jukon mukaan on liian aikaista arvioida, miten tapaus vaikuttaa kirkon lähetystyöhön.

– Kirkon lähetysjärjestöistä erityisesti Kansanlähetyksellä ja Kylväjällä on työntekijöitä riskialttiissa maissa. Niin järjestöt kuin me kirkossa joudumme nyt kysymään, pitäisikö turvaohjeita päivittää, Jukko sanoo.

Jukko ennakoi asian nousevan esiin ainakin Kansanlähetyksen ja Kylväjän kanssa kirkon ja lähetysjärjestöjen välisissä ohjauskeskusteluissa syksyllä. Järjestöt ovat kirkon virallisia lähetysjärjestöjä, joita on yhteensä seitsemän.

– Riskialttiissa maissa toimivat järjestöt, kuten tämä Kansanlähetyksen yhteistyöjärjestö International Assistance Mission ovat kyllä tietoisia riskeistä, eivätkä salaa niitä työntekijöiltä. Tämänkaltaiset tapaukset ovat ääritilanteita.

Päällimmäisenä Risto Jukon mielessä ovat nyt suru ja hämmennys.

– Miksi näin käy ihmisille, jotka ovat siellä auttamassa paikallisia? Haluan omasta ja Kirkon lähetystyön keskuksen puolesta ottaa osaa surmattujen työntekijöiden omaisten suruun, ja Kansanlähetyksen suruun työyhteisönä.

Jukon mukaan erityisen karmaisevaa on se, että Afganistanissa tehtävässä työssä päällimmäisenä on puhdas avustustoiminta.

Jukko ei kuitenkaan näe, että tapauksessa olisi kyse islamin ja lännen kärjistyneestä uskonnollisesta vastakkainasettelusta. Kyse on hänen mukaansa enemmänkin ääriaineksen teoista, jotka voivat kohdistua yhtä hyvin oman uskonnon edustajiin.

Lue myös:

Kaksi Kansanlähetyksen avustustyöntekijää on surmattu Afganistanissa

Arkkipiispa Mäkiseltä surunvalittelu Afganistanin surmatyön johdosta

Edellinen artikkeliArkkipiispa Mäkiseltä surunvalittelu Afganistanin surmatyön johdosta
Seuraava artikkeli”Saako jokainen päättää itse, mikä kristinuskon kanta on?”

Ei näytettäviä viestejä