”Kirkollinen keskustelu kaukana seurakunnan arjesta”


Tiirola Kari205lehden jakaman Tiedonjyvä-palkinnon on saanut Haapajärven kirkkoherra Kari Tiirola. Palkinnon perusteena ovat esimerkillinen tiedottaminen ja tiedonjakaminen. Asiasta kertoi ensimmäisenä KP24-uutispalvelu.

– Tiedottaminen on yksi kirkon perustehtävistä, palkinnon vastaanottanut Kari Tiirola sanoo.

Tiirola on tehnyt töitä kirkossa 25 vuotta, muttei kuitenkaan omien sanojensa mukaan usein tunnista kirkkoa uutisoinnista tai yleisesti käytävästä keskustelusta.

– Seurakunnan tasolta katsottuna se julkinen keskustelu, mitä kirkon ympärillä käydään, kulkee kuitenkin väärillä raiteilla ja on kaukana arkipäivän asioista ja antaa kummallisen kuvan kirkossa käytävästä keskustelusta. Emme me täällä päivittäin keskustele tasavertaisesta avioliittolaista tai konservatiivit-liberaalit -akselilla. Ne eivät ole kirkon pääasia, vaikka toki niille ihmisille, joita ne koskettavat, kysymykset ovat kipeitä.

Tiirola mielestä myös kirkon tiedottamiseen voisi soveltaa samoja lainalaisuuksia, jotka pätevät kriisitiedottamiseen: kerrotaan tosiasiat.

– Asioita ei pidä peitellä, vaan kertoa myös ne ikävät seikat. Joku kuitenkin kaivaa ne esiin ja ne tulevat eteen jälkikäteen.

Esimerkiksi siitä, miten kirkon kannattaa tiedotuksellisesti toimia, Tiirola ottaa esiin Tapio Luoman kommentoinnin liittyen Pirkko Jalovaaran rukousiltojen järjestämiseen.

– Viimeisin juttu, missä Luoma oli esillä, oli aivan loistava. Hän otti heti fiksusti kantaa asiaan. On tärkeää, että joku antaa uutiselle kasvot ja sanoo yksiselitteisesti, mikä on kirkon kanta. Arkkipiispan rooli on tärkeä – häntä pidetään yleensä kirkon kasvoina, Tiirola toteaa.

Lue aihepiiriin liittyvä blogikirjoitus

Edellinen artikkeliOulussa opiskellaan kristinuskoa kuntoilun lomassa
Seuraava artikkeliPiispa ottaa kantaa Taiwan-tapaukseen

Ei näytettäviä viestejä