Kirkkoon murtautunut keskittyi jääkaappiin

Liperin seurakunnassa sijaitsevaan Viinijärven kirkkoon sunnuntain vastaisena yönä tehdystä murrosta aiheutuneet vahingot jäänevät verrattain pieniksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan murtautujan mielenkiinnon kohteena on ollut lähinnä jääkaappi.

Kirkkoherra Heikki Holkerin mukaan poliisi tutkii murtoa, mutta teosta epäiltyjä ei tällä hetkellä ole.

– Jälkien perusteella murtautuja on etsinyt syötävää jääkaapista. Meidän tietomme mukaan sen sisältöä lukuun ottamatta mitään ei ole anastettu, Holkeri kertoo.

Kirkkoon murtauduttiin rikkomalla rakennuksen alimmassa kerroksessa sijaitsevien keittiötilojen pienehkö ikkuna.

– Verijäljistä päätelleen henkilö on loukkaantunut murron yhteydessä ja tämän jälkeen liikkunut avojaloin vapailla käytävillä. Sakasti on ollut tekohetkellä lukittuna, eikä sinne ollut menty, kuten ei kirkkosaliinkaan. Myöskään alakerrassa olevissa diakoniviranhaltijan tai papin huoneissa ei ole käyty, Holkeri kertoo.

Liperin seurakunnan talouspäällikkö Harri Nousiainen arvioi, että vahingot jäävät siivouskuluineen päivineen satoihin euroihin, vaikka joitakin tekstiilejä saatetaan verijälkien takia joutua kokonaan uusimaan.

Viinijärven kirkkoon on murtauduttu aiemminkin.

– Kolmisen vuotta sitten sattui samankaltainen tapaus, mutta senkään yhteydessä ei varastettu mitään. Turvakameroiden hankintaa ei vielä silloin koettu aiheelliseksi, mutta nyt tilanne täytyy harkita uudelleen, Nousiainen toteaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliACT Allianssi vaatii tulitaukoa Gazaan
Seuraava artikkeliYmpäristönäkökulma läpäisee ripariarjen

Ei näytettäviä viestejä