Kirkkoherrat jyrähtivät: Agnostikkoilloille porttikielto Oulun seurakuntiin

Oulun seurakuntien kirkkoherrat ovat päättäneet kokouksessaan, ettei Agnostikkoilta-tilaisuuksia voi järjestää suunnitteilla olleella konseptilla Oulun seurakuntien tiloissa.

Asian vahvistaa Kotimaa24:lle Oulujen seurakunnan vt. kirkkoherra Pentti Kortesluoma.

– Tarjolla olevalla konseptilla toiminta ei palvelisi kirkon asiaa. Jokainen kirkkoherra omasta puolestaan sanoi, ettei hänen seurakuntansa tilat ole käytettävissä, Kortesluoma sanoo.

Agnostikkoilloissa neljä oululaista pappia, Árpád Kovács, Päivi Jussila, Stiven Naatus ja Mikko Salmi ovat käsitelleet kristinuskon kysymyksiä räväkillä keskustelunavauksilla ja otsikoilla tavoitteenaan tavoittaa henkilöitä, joita kirkko ei muutoin tavoita. Illat ovat herättäneet huomiota senkin vuoksi, että tuomiokapituli käsitteli kanteluita, joiden mukaan illoissa ei olisi pysytty opissa ja tunnustuksessa. Kanteluista ei ollut seuraamuksia. Kapituli osoitti illoille pientä kritiikkiä mutta myös ymmärtämystä todeten, että pappien osallistuminen keskustelutilanteisiin on hyvä asia.

Pentti Kortesluoma, ovat Agnostikkoillat aiheuttaneet seurakunnille vahinkoa?

– Minun on vaikea sanoa asiasta mitään, olen toiminut vaan vt. kirkkoherrana enkä ole tähän aihepiiriin sen syvällisemmin perehtynyt, hän sanoo ja kertoo saaneensa pian Oulujoen kirkkoherrana aloittavalta Satu Saariselta tiedon, ettei hänkään antaisi tiloja Agnostikkoiltojen käyttöön.

Kotimaa24 ei tavoittanut Saarista, joka on ulkomailla.

Kortesluoma kertoo, että kirkkoherrat myös kuulivat Agnostikkoiltojen pitäjiä kirjallisesti – ja suullisesti Mikko Salmea ja Árpád Kovácsia, jotka pääsivät paikalle.

– Sen mitä tilanteesta muistan, sain käsityksen, että ei ikään kuin vastaantuloa heidän puolelta juuri paljon ollut – tämä on nyt tällainen mielikuva, Kortesluoma toteaa.

Árpád Kovácsin kommentit täällä

Lue myös: Agnostikkoiltoja koskeva oikaisuvaatimus hylättiin

Salmi pitää Rauhan Aseman lakkauttamista poliittisena

Mikko Salmi: Agnostikkoillat Rauhan Aseman loppumisen taustalla

Tässä ovat uusien agnostikkoiltojen teesit

Agnostikkoilloista ei seuraamuksia

”Nyt tiedän miltä Kylliäisestä tuntui”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJuha Sipilä vieraana piispan adventtivastaanotolla
Seuraava artikkeli”Agnostikkopappi” – Kirkkoherrat tekivät virheen

Ei näytettäviä viestejä