Kirkkoherra: Yhdenvertainen Suomi on imperialistinen ja ruma projekti

Uskonnollinen yhdenvertaisuus ja sitä ajamaan luotu Yhdenvertainen Suomi -kansalaisaloite puhuttivat sunnuntaina Yle radio 1:n Horisontti-ohjelmassa. Studiossa aiheesta keskustelivat Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo ja kirjailija, juristi Jarkko Tontti.

Laajasalon mukaan muun muassa vapaa-ajattelijoiden tukema Yhdenvertainen Suomi -kampanja on imperialistinen ja ruma projekti, jonka ainoana tavoitteena on potkia kirkkoa nilkkaan.

– Tavoitteena on tehdä Suomesta uskonnollisesti neutraali lentokentän hiljainen huone, Laajasalo sanoi Horisontti-ohjelmassa.

Kampanjassa on hänen mukaansa kysymys kulttuurin siivoamisesta, jossa pyritään eroon muun muassa monikulttuurisuudesta.

Jarkko Tontti puolestaan piti uskonnollista yhdenvertaisuutta tavoiteltavana asiana ja kyseenalaisti muun muassa sen, että Suomen perustuslaissa mainitaan erikseen kaksi uskontokuntaa.

– Valtiollisen julkisen elämän sfääri pitäisi rauhoittaa uskonnollisilta manifestaatioilta, Tontti sanoi.

Hän myönsi, että valta osa uskonnollisen yhdenvertaisuuden ongelmista Suomessa on luonteeltaan symbolisia kuten valtiopäivien avajaisjumalanpalvelukset.

Yhdenvertainen Suomi -kansalaisaloitteen mukaan valtion tulee kunnioittaa kaikkien vakaumuksia, myös uskonnottomien, ja lait on muutettava sellaisiksi, että valtionkirkosta luovutaan ja valtio on vakaumusten suhteen puolueeton.

Horisontti on kuultavissa Yle Areenassa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliApulaisoikeuskanslerin lausunto yllätti vapaa-ajattelijat
Seuraava artikkeliMitä Eldorado-tipuille kuuluu nyt – katso video

Ei näytettäviä viestejä