Kirkkoherra kirjoitti näytelmän sokeutuneesta papista ja transvestiitista

Konneveden kirkossa nähdään tulevana lauantaina näytelmä Serkkuni Mikael. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Hailuodon seurakunnan kirkkoherra Timo Juntunen yhdessä vaimonsa Anne-Maria Haapalan kanssa.

– Näytelmässä on kysymys kahden virastaan syrjään joutuneen papin Tiinan ja Mikan tapaamisesta. He ovat serkkuja, mutta edellisestä tapaamisesta on aikaa. Molemmat ovat uudessa tilanteessa: toinen on sokeutunut ja toinen julkistanut olevansa transvestiitti, eli hän pukeutuu vastakkaisen sukupuolen mukaisesti, Timo Juntunen kertoo näytelmästä.

Näytelmä käsittelee Juntusen mukaan rohkeutta ja oikeutta olla oma itsensä. Juntunen arvelee aihepiirin nousevan tulevaisuudessa kirkolliseen keskusteluun entistä vahvemmin.

– Tasa-arvoisesta avioliitosta ja suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen puhutaan kirkossa paljon, mutta se on vain yksi osa-alue tässä transihmisyyden kentässä. Sieltä tulee nopealla aikataululla keskusteluun useita uusia kysymyksenasetteluja.

Juntusen mielestä kirkossa kannattaa pyrkiä avaamaan keskusteluväyliä ja ymmärtämään ilmiötä.

Käsikirjoituksen ja ohjauksen lisäksi Timo Juntunen ja Anne-Maria Haapala myös näyttelevät Tiinan ja Mikan roolit. Juntunen kertoo urakan vaatineen verta, hikeä ja kyyneleitä.

– Näyttelen itse Mikaelia eli rooli vaati paljon meikkiä ja pukeutumista, naisen ilmentämistä, teatteria pitkään harrastanut Juntunen kertoo näytelmän haasteista.

Näytelmää on aiemmin esitetty Oulun Hiippakuntapäivillä ja Hailuodossa.

– Katsomossa on koettu voimakkaita tunteita: itkua ja naurua on riittänyt. Eräs pappismies ryntäsi takahuoneeseen halaamaan minua välittömästi esityksen jälkeen niin lujaa, että kaulakoruni katkesi.

Serkkuni Mikael esitetään Konneveden kirkossa Vox 2014 -tapahtumassa lauantaina 5.7.

Kuva: Kimmo Kaukonen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUrheilu katolisena rukousaiheena heinäkuussa
Seuraava artikkeliValamon luostari laajentaa tuotantonsa väkeviin alkoholijuomiin – viskitislaamo valmistuu syksyllä

Ei näytettäviä viestejä