Kirkkohallitus vaatii lasten säilöönoton lopettamista

Amnesty ja yhteistyöjärjestöt, joiden joukossa on luterilaisen kirkon kirkkohallitus, vaativat lasten säilöönoton lopettamista Suomessa.

Amnesty vaatii lasten säilöönoton kieltämistä yhdessä muiden suomalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa. Amnestyn, Ensi- ja turvakotien liiton, Ihmisoikeusliiton, Kirkkohallituksen, Pakolaisneuvonnan, Punaisen Ristin, Suomen UNICEFin ja Vapaa liikkuvuus -verkoston yhteisessä kannanotossa vaaditaan sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd) ripeitä toimia lasten säilöönoton lopettamiseksi.

Järjestöt muistuttavat, että lasten säilöönoton kieltäminen kirjattiin hallitusohjelmaan, mutta muutoksia lakiin ja käytäntöihin ei ole tehty.

Järjestöjen mukaan säilöönotto loukkaa perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, oikeutta henkilökohtaiseen vapauteen ja liikkumisen vapautta. Lasten säilöönotto ainoastaan maahanmuutosta johtuvista syistä ei niiden mukaan ole perusteltua. Järjestöjen mielestä jatkamalla lasten säilöönottoa Suomi laiminlyö räikeästi velvollisuutensa kunnioittaa, edistää ja suojata lasten ihmisoikeuksia.

Suomessa Metsälän säilöönottoyksikköön otettiin viime vuonna säilöön noin 400 ja poliisivankilaan yli 1 400 turvapaikanhakijaa. Metsälään sijoitettiin viime vuonna 26 lasta.

Lue järjestöjen kannanotto (pdf)

Edellinen artikkeliTuomasmessun kolehtipuheessa toivottiin suurta seteliä
Seuraava artikkeliLastensuojelun sijaishuollon kaltoinkohtelut selvitetään

Ei näytettäviä viestejä