Kirkkohallitus palkitsi seurakuntia luovista kokeiluista

Kirkkohallitus palkitsi tänään pitämässään 70-vuotisistunnossa seurakuntien hankkeita. Jokaisesta hiippakunnasta palkittiin yksi seurakunta, jossa on ennakkoluulottomasti ja luovasti kehitetty toimintaa tai hallintoa.

Palkinnoista kertoi Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo Facebook-sivullaan.

Mietoisten kappeliseurakunta Mynämäen seurakunnasta sai tunnustuspalkinnon yhteisöllisyyttä tukevasta kyläportaalista, jonka rakentamisessa kappeliseurakunta on ollut aloitteellinen ja aktiivinen. Konneveden seurakunta palkittiin ruokapäivistä ja viikoittaisista kaikille avoimista aamiaisista, jotka vastaavat ruoka-avun tarpeeseen, tarjoavat mielekkäitä tehtäviä vapaaehtoisille ja rakentavat yhteisöllisyyttä.

Myös Kallion seurakunta Helsingissä palkittiin yhteiseen ateriaan liittyvästä hankkeesta, lauantaibrunssista, joka tarjotaan ammattilaisten ja vapaaehtoisten yhteistyönä. Seurakunnan oman toiminnan lisäksi sen tuotolla tuetaan kehitysyhteistyötä.

Haapajärven seurakunta sai palkinnon jumalanpalveluselämän kehittämisestä. Turun ruotsinkielinen seurakunta palkittiin uudenlaisesta rippikoulusta, jonka myötä konfirmoitavat osallistuvat aktiivisesti seurakunnan messujen suunnitteluun ja toteutukseen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta palkittiin diakonisen perhetyön uusien mallien luomisesta. Nokian seurakunta puolestaan palkittiin rohkeasta viestinnästään, joka on tuonut myönteistä julkisuutta sekä seurakunnalle että koko kirkolle.

Keravan seurakunta sai palkinnon maahanmuuttajatyöstään. Se on tarttunut huonoimmin kotoutuvien maahanmuuttajannaisten tilanteeseen äiti-lapsi-kerhoilla ja -leirihankkeella.

Toivakan seurakunta sai tunnustuspalkinnon toiminnan ja seurakuntatyön kehittämisestä pienillä taloudellisilla resursseilla. Kirkkohallituksen mukaan seurakunta toimii vaikeassa tilanteessa laajasti, iloisesti ja elämänmyönteisesti.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEnkeliusko pitää pintansa
Seuraava artikkeliTyöryhmä luopuisi Jumalan nimeen vannottavasta tuomarin valasta

Ei näytettäviä viestejä