Kirkkohallitus käsittelee sateenkaariparisuhteiden tukemista

YhteinenElämämme

Kirkon diakonian ja sielunhoidon toimikunta olisi esittänyt Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönkeskuksen Snellun Yhteinen Elämämme -hankkeelle rahaa jo aiemmin, mutta päätöksen edellyttämä toinen rahoittaja varmistui vasta tammikuussa.

Virastokollegio ei myöntänyt rahaa 24.1. kokouksessaan. Hylkäysperusteena oli projektirahoituksen puute. Projektirahan sijaan Snellun yhteistyökumppani Kataja Parisuhdekeskus on kuitenkin nyt saanut Raha-automaattiyhdistykseltä 45 000 euron lisämäärärahan, jota voi käyttää parisuhdetyöhön.

Kataja Parisuhdekeskuksen lisäksi Snellun yhteistyökumppanina on Yhteinen Elämämme -hankkeessa Sateenkaariperheet ry.

Kirkon virastokollegio myönsi 24.1. diakonian ja sielunhoidon toimikunnan esityksestä kaikkiaan 38 000 euroa syrjäytymisen ehkäisyhankkeisiin. Varoja saivat nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn Seinäjoella keskittyvä Aktiivisesti pois köyhyydestä -hanke, jolle myönnettiin 20 000 euroa ja seurakuntien diakoniatyön roolia julkisten palvelujen tuottajana ja yhteistyökumppanina selvittävä Palveleva seurakunta -tutkimushanke, joka sai 18 000 euroa.

Kirkkohallituksessa työskentelevä kirkon diakonian ja sielunhoidon työalasihteeri Tiina Saarela arvioi, että sateenkaariparisuhde-asia tulee kirkkohallituksen virastokollegion pöydälle päätettäväksi jo mahdollisesti ensi torstaina. Virastokollegiolle esitetään rahoituksen hyväksymistä.

(Kuva: Yhteinen Elämämme -sivuilta)

Yhteinen Elämämme

Edellinen artikkeliVanhuus on kultaa valokuvauskilpailussa
Seuraava artikkeliRT: Oulun kirkkoherrat muuttivat isoslinjaustaan

Ei näytettäviä viestejä