Kirkko & minä: Lähihoitaja Liisa Hakulinen menee Kyyjärven kirkkoon kohtaamaan Jumalaa

Kyyjärven tapuli ja kirkko Kyyjärvellä 10. tammikuuta 2020. ... Kyyjärvi Church in Kyyjärvi, Finland pictured in January 10, 2020., SANTERI VIINAMAKI / LEHTIKUVA / SANTERI VIINAMÄKI

Saarijärven seurakuntaan kuuluvan Kyyjärven kappeliseurakunnan kirkko on ollut kotikirkkoni vajaat kymmenen vuotta. Tottuminen uuteen kotikirkkoon tapahtui vähitellen. Kotiutumisessa auttoi, että liityin silloisen mieheni kanssa rukous- ja raamattupiiriin.

Kyyjärven kirkossa minuun tekee suurimman vaikutuksen kokonaisuus, kirkko on varsin pelkistetty ja kaunis sellaisenaan. Kirkko myös sijaitsee hienolla paikalla, mäen päällä keskellä kylää.

Nykyään minulla on uusi mies, ja meillä on tavallaan kaksi kotikirkkoa, sillä hänen kotikirkkonsa on Kerimäen suuri puukirkko. Käymme yhdessä niin Kyyjärven kuin Kerimäen kirkossa riippuen siitä, missä olemme milloinkin.

Joskus myös jutustelemme mieheni kanssa leikkimielisesti siitä, kumman kotikirkko on kauniimpi, mutta lopputulos on hyvin tasainen. Olemme mieheni kanssa mukana myös seurakunnan alakoululaisille suuntaamassa toiminnassa, missä vietetään aikaa yhdessä sekä tuodaan esiin hengellisiä asioita.

Liisa Hakulinen, 68, teki elämäntyönsä lähihoitajana. Rukous- ja raamattupiiri auttoivat häntä kotiutumaan Kyyjärven kirkkoon kymmenen vuotta sitten. Kuva: Liisa Hakulisen kotiarkisto

Kirkossa käyminen on minulle hyvin tärkeää. Pyrin käymään siellä mahdollisuuksien mukaan viikoittain. Jos en pääse sunnuntaisin jumalanpalvelukseen, kuuntelen sen radiosta. Kirkossa käynti antaa minulle rauhallisen ja turvallisen olon, minun on siellä hyvä olla.

Kirkkoon mennään nimenomaan kohtaamaan Jumala. Odotan aina saarnan olevan sellainen, että evankeliumi tulisi esille selvästi ja koskettavasti. Parin kilometrin päässä kirkosta oleva hautausmaa on myös paikka, missä on hyvä rauhoittua. Sinne on haudattu läheisiä ihmisiä, mikä tekee siitä entistäkin tärkeämmän.

Elämääni on mahtunut isoja menetyksiä, olen joutunut hautamaan yhden viidestä lapsestani sekä kaksi aiempaa miestäni. Lisäksi yhden poikani vaimo menehtyi kouluampumisessa. Tällaiset menetykset ovat tuntuneet ajoittain kohtuuttomalta, ne ovat olleet rankkoja käsitellä. Olen kuitenkin saanut voimaa ja apua Jumalalta, hän on kannatellut minua.

Elämän tuomat vaikeudet ovat samalla kasvattaneet, ne ovat laajentaneet näkökulmaa elämään. On myös hyvä muistaa, ettei kenellekään ole luvattu helppoa elämää, jokaisella on omat vaikeutensa. Tärkeä panos nykypäivässä on nykyisellä miehelläni, joka on myös kokenut aiemman puolisonsa poismenon. Suurta iloa tuovat myös lasteni lisäksi kaksitoista lastenlasta.

Kyyjärven kirkko

  • – Kyyjärven kirkon rakensi arkkitehti Veikka Larkaksen suunnitelmien pohjalta rakennusmestari Frans Henriksson vuonna 1953.
  • – Kirkko on tyypiltään torniton pitkäkirkko, jonka runkohuoneen katto on jyrkkä satulakatto.
  • – Rakennuksen korkeissa, valkoisiksi rapatuissa päätyseinissä on liuskekiviupotuksia.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliJumalten tuho -oopperassa ahneus ja kosto kaatavat maailman perikatoon – Jäljelle jää vain kaunis suru
Seuraava artikkeliPiispa Mari Leppänen: Avioliittokäsityksen muutos etenee, vaikka kirkolliskokous ei sitä edistäisi

Ei näytettäviä viestejä