Kirkko järjestää EU-vaalikeskustelun

Suomen luterilainen kirkko ja kirkko Helsingissä järjestävät keskustelutilaisuuden 28.4. Mukana on seitsemän istuvaa meppiä ja vasemmistoliiton kansanedustaja, eurovaaliehdokas Merja Kyllönen.

Tilaisuus järjestetään Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Nykyisistä europarlamentaarikoista keskusteluun osallistuvat Tarja Cronberg (vihr), Sari Essayah (kd), Liisa Jaakonsaari (sd), Anneli Jäätteenmäki (kesk), Sirpa Pietikäinen (kok), Nils Torvalds (r) ja Sampo Terho (ps). Kaikki ovat myös tänä vuonna eurovaaliehdokkaina.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen juontaa ja Espoon piispa Tapio Luoma pitää avauspuheenvuoron.

– Tilaisuudessa on esillä kirkon kannalta tärkeitä asioita liittyen tuleviin EU-vaaleihin. Pyritään kannustamaan ihmisiä käyttämään äänioikeutta ja nostamaan esille meidän kannalta tärkeitä kysymyksiä ja miettimään niitä, kertoo kirkon eu-lakimies Lena Kumlin.

– Tavoitteena on mahdollisimman laaja keskustelu myöskin seurakunnissa ympäri Suomea, hän jatkaa ja kertoo, että Radio Dei striimaa tilaisuuden.

Keskustelun teemoja ovat luultavimmin ilmasto, arvot, maahanmuutto ja ihmisoikeudet.

Ehkä jo huomenna tiistaina kirkko julkaisee omat EU-vaaliteesinsä. Asia on tiettävästi esillä kirkkohallituksen täysistunnossa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSLS:n yhteistyökirkot tapasivat Orivedellä
Seuraava artikkeliH&M:a syytetään antisemitismistä

Ei näytettäviä viestejä