Kirkko ja kaupunki: Suomen islamilainen neuvosto pahoissa talousvaikeuksissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on keskeyttänyt Suomen islamilaisen neuvoston (SINE) tukemisen taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Asiasta kertoo pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki.

SINE perustettiin vuonna 2006 silloisen vähemmistövaltuutetun toimiston tukemana. SINE ilmoittaa tehtäväkseen olla Suomen islamilaisten yhteisöjen keskustelufoorumi ja edunvalvoja sekä keskustelukumppani viranomaisten kanssa. Jäseninä on ollut kymmeniä islamilaisia järjestöjä.

Kirkko ja kaupungin mukaan SINE sai vuosina 2008–2014 valtionavustusta 53 000–92 500 euroa vuodessa. Tukia myönnettiin paitsi SINE:n toimintaan myös islamilaisen hautausmaan paikkaa koskeviin selvityksiin ja Umma-nuortenlehden tekemiseen. Yhtenä syynä SINE:n taloudellisiin vaikeuksiin on vuoden 2013 Islam Expo -tapahtuma, josta yhdistys jäi yli 50 000 tappiolle.

Kirkko ja kaupunki kertoo, että opetus- ja kulttuuriministeriö antoi kielteisen päätöksen SINE:n avustushakemukselle vuoden 2015 toimintaan. Syy oli se, ettei SINE pystynyt selvittämään, mihin se oli käyttänyt aiempina vuosina saamiaan avustuksia.

Kirkko ja kaupungin haastatteleman opetus- ja kulttuuriministeriön vanhemman hallitussihteerin Joni Hiitolan mukaan SINE on sittemmin toimittanut vuosien 2013 ja 2014 talousselvitykset. Ministeriössä SINE:n vuoden 2016 toiminta-avustuksen käsitteleminen on kuitenkin kesken, koska se odottaa SINE:ltä lisäselvityksiä taloudellisista toimintaedellytyksistä.

SINE on joutunut muun muassa luopumaan toimitilastaan Helsingin keskustassa ja sen nettisivut ovat alhaalla, Kirkko ja kaupunki kertoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSavonlinnalaisia odotti kirkon ovella yllätys – oveen oli teipattu monta liuskaa teesejä
Seuraava artikkeli”Miltä mahtaa tuntua virkamiehistä” – Kansanedustaja kritisoi seurakuntia politikoinnista

Ei näytettäviä viestejä