Kirkko ja kaupungin päätoimittaja: Palautetta on tullut vyörymällä

Simola_SeppoKirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola on saanut vyörymällä palautetta seurakuntalehdessään julkaistusta pilakuvasta, jossa esiintyy perussuomalaisia kansanedustajia. Kansalaispalautteessa pilakuvan julkaisua paheksutaan ja Simolaa kehotetaan jopa eroamaan, mutta myös positiivista palautetta on tullut. Muutamissa kymmenissä palautteissa on myös sanottu, että lehteä ei enää haluta kotiin.

– Kyllähän helpommalla tietysti pääsisi, jos ei joutuisi tällaisen myrskyn silmään, mutta tällaista tapahtuu. Jos tällaisella keskustelulla on jotakin positiivista vaikutusta siihen, että joidenkin ryhmien mollaaminen nettikeskustelussa tai muualla loppuu, silloin on saavutettu jotain, aamupäivästä tavoitettu Simola sanoo.

Kotimaa24 kertoi eilen, että perussuomalaiset eivät hyväksy pilakuvaa. Kansanedustaja Anssi Joutsenlahti on lähestynyt toimitusta ”vastineella” katsoen pilakuvan olevan pilkantekoa.

Sarjakuvataiteilija Ville Rannan kuvassa Timo Soinin näköinen joulupukkihahmo toivottaa ”Hyvää joulua kaikille suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille!”. ”Mutta te muut! Paskaa joulua!” ja ”Teidät sais ampua. Ja lähettää pois Suomesta”, toivottavat tontuiksi pukeutuneet tunnistettavat Perussuomalaisten kansanedustajahahmot.

Yleisradion tv:n presidentinvaalitentissä Soini totesi eilen, että Simolan harkintakyky petti, kun hän antoi julkaista kuvan. Soini totesi myös, ettei toista ihmistä saa sortaa, mikä pätee kaikkiin.

Simolan mielestä osa perussuomalaisten kannatuksesta on tullut puheesta esimerkiksi maahanmuuttajia vastaan.

– On ihan hyvä, että hän nyt sanoo, että tällainen puhe ei vetele. Jos hän on sen takana, ja pitää huolen, ettei oma porukka enää sellaisen viljelemistä jatka niin hyvä niin.

Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen oli pilakuvassa se, jonka suuhun oli laitettu sanat ”Teidät sais ampua.” Immonen sanoo tänään jutelleensa muutamien muiden puolueitten kansanedustajien kanssa pilakuvasta ja että kansanedustajat pyysivät häntä kantelemaan Julkisen sanan neuvostolle. Tätä Immonen ei kuitenkaan aio tehdä.

– En ole tuonsuuntaisia suustani päästellyt. Tottakai Ville Rannalla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta en ymmärrä, mitä hän viestittää tällä. Se antaa Villestä kuvan, ettei hän ole perillä politiikasta eikä yhteiskunnallisista asioista. Olen todennut kannanotoissani, että ei minulla ole mitään seksuaalivähemmistöjä ja ei-valkoihoisia ihmisiä vastaan. Mitenköhän Ranta mahtaisi suhtautua siihen, jos painaisin hänestä julisteen, jossa on Ville Rannan kuva ja hänen suuhun olisi laitettu tuollaista vastaavaa ja levittelisin julisteita pitkin Suomen maata, Immonen sanoo.

(Kuva Seppo Simolasta: Esko Jämsä)

Lue myös: ”Paskaa joulua! – perussuomalaiset suuttuivat seurakuntalehden pilakuvasta

Ville Ranta hämmästelee perussuomalaisten reaktiota

Edellinen artikkeliJoululauluklassikot viittomakielisiin videotervehdyksiin
Seuraava artikkeliKirkolliskokousehdokkaita enemmän kuin neljä vuotta sitten

Ei näytettäviä viestejä