Kirjamessuilla teesejä tulevaisuuden kirkolle – ajatteleva, vireä, Kristus-keskeinen

Helsingin kirjamessuilla 27.─30.10. kirkon osastolla voi naulata – tai oikeammin pistää nuppineulalla – teesinsä kirkon ovea esittävään kuvaan. Teesien tarkoitus on kertoa, millainen voisi olla huomisen kirkko.

Kirkon messuosasto esittäytyy alkavan reformaation merkkivuoden ilmeellä. Vuoden kuluttua 31.10.2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta Martti Lutherin kuuluisien teesien julkaisemista Saksassa.

Yksi teesin ”pistäjistä” oli Kirsi Kosonen. Hänen kehotti kirkkoa Kristus-keskeisyyteen. Samalla hän kehui osaston pirteää ilmettä ja sanoi, että kirkko tuntui sen ansiosta olevan keskellä elämää.

Muissa teeseissä kirkosta toivottiin muun muassa ajattelevaa, keskustelevaa sekä vireää ja ajan tasalla olevaa. Yhdessä teesissä kehotettiin kääntymään ja tulemaan lasten kaltaisiksi.

Osastolla voi samalla äänestää Vuoden kristillistä kirjaa. Voittaja valitaan sunnuntaina.

Kirkon messuosastolla esitellään uutta lisätyn todellisuuden nettisovellusta Sanan seppää. Se avaa Turun tuomiokirkossa vierailevalle näkymän 1500-luvun kirkkoon ja siihen, miten reformaatio muutti tavallisen suomalaisen suvun elämää.

Ruotsissa hyvin tunnettu kirkkoherra Olle Carlsson on sunnuntaina kello 12 kirkon messuosastolla pastori Hilkka Olkinuoran vieraana.

Kuva: Olli Seppälä. Kuvassa Kirsi Kosonen kirkon messuosastolla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKysely: Valtaosa suomalaisista tuntee luterilaisuuden piirteitä, armo-opista epävarmuutta
Seuraava artikkeliAntti Eskola: ”Mahtaako kaikki päättyä kuolemaan”

Ei näytettäviä viestejä