Keskusta haluaa puoluetunnukset näkyviin seurakuntavaaleissa

Syksyn seurakuntavaalien ehdokasrekrytoinnissa on parhaillaan käynnissä erityinen kampanjaviikko, jota tuetaan muun muassa radiomainoksin. Vaaliin koottavilta ehdokaslistoilta toivotaan selkeyttä ja avoimuutta tavoitteiden ja ryhmän arvojen suhteen.

Puolueista ainakin keskusta on tarttunut heitettyyn palloon ja ilmoittanut halustaan tuoda seurakuntavaaleihin puoluepoliittisilla tunnuksilla varustetut listat.

– Tulemme suosittelemaan, että mikäli seurakuntavaalien ehdokaslista on koottu puoluepoliittisin perustein, tämän tulisi tuoda avoimesti listan yhteydessä esiin. Samalla on toivottavaa, että kaikki muutkin toimisivat samoin, olipa kyseessä puolue, herätysliike tai jokin muu kirkollisesti aktiivinen ryhmä, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo Kotimaa24:lle.

Timo Laaninen arvelee, että puolueiden perinteisesti matala profiili seurakuntavaaleissa johtuu tietystä arastelusta. Kirkko ja puoluepolitiikka on pitkään nähty hankalana yhdistelmänä. Kirkkolaissa vaalien käymiseen puoluetunnuksin ei sinällään ole ollut estettä.

Laaninen kertoo, että keskusta ei suunnittele suurempaa yhteistä kampanjaa seurakuntavaalien ympärille. Puolue on sitä vastoin koonnut työryhmän laatimaan yleistä ohjelmajulistusta seurakuntavaalien taustaksi. Julistuksessa ei Laanisen mukaan oteta kantaa teologisiin tai opillisiin kysymyksiin, vaan sen tavoitteet nousevat kansankirkollisuuden vahvistamisesta sekä seurakunnan roolista lähiyhteisönä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNäin voit vaikuttaa työhyvinvointiisi
Seuraava artikkeliKirkkohallituksessa merkittäviä päätöksiä – Kipassa luvassa yllätyskäänne?

Ei näytettäviä viestejä