Keskitalo: Seurakunnat tarvitsevat kehityshankkeiden keskellä työrauhaa

Kirkolliskokous aloitti työskentelynsä Turussa tänään maanantaina. Maanantaipäivän täysistunnossa asioita siirrettiin valiokuntakäsittelyihin. Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kävi läpi Kirkkohallituksen viime vuoden vuosikertomusta.

Esittelystä kävi ilmi, kuinka paljon kirkossa on viime aikoina toteutettu erilaisia kehittämis- ja strategisia hankkeita. Keskitalo muistuttikin, että seurakunnat tarvitsevat myös työrauhaa.

– Tulevina vuosina isoja kehittämishankkeita tulee olemaan harkitummin ja vähemmän kuin viime vuosina, hän sanoi ja antoi ymmärtää, että kehitykseen vaikuttaa myös Kirkkohallituksen tiukentuva taloustilanne.

Kirkon keskusrahaston johtaja, kirkkoneuvos Leena Rantanen esitteli keskusrahaston tilinpäätöstä ja kirkon eläkemenoennustetta.

Ottaessaan kantaa Kirkkohallituksen vuosikertomukseen Mikkelin piispa Seppo Häkkinen kehui jumalanpalveluselämän kehittämishankkeen onnistumista. Häkkisen mukaan kokeiluseurakunnissa on saatu hyvää tulosta aikaan, ja esimerkiksi Mikkelin hiippakunnassa jumalanpalvelusten kehittämistä jatketaan.

Lue torstaina ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä lisää muun muassa kirkon taloustilanteesta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPartiolaisilla viisi teesiä seurakuntavaaleissa
Seuraava artikkeliYmpäristöministeriö kutsuu seurakuntia rauhoittamaan metsiään

Ei näytettäviä viestejä