Kesätyö kirkossa on ponnahduslauta työelämään

Viime vuosina kirkko on työllistänyt viitisentuhatta kesätyöntekijää. Eniten kesätyöntekijöitä palkataan hautausmaille. Kesällä seurakunnissa työskentelee myös satoja kesäteologeja sekä kymmeniä kesäkanttoreita.

Seurakuntien leireille palkataan leiriemäntiä ja -isäntiä. Kirkoissa tarvitaan myös oppaita, siivoojia sekä keittiötyöntekijöitä ja kirkkoherranvirastoissa toimistotyöntekijöitä. Moni pääsee työelämään käsiksi kirkon työpaikan kautta.

Esimerkiksi Iisalmen seurakunnassa hakijoita kesätöihin on jokaista avointa paikkaa kohden kymmeniä. Kesätöitä haetaan korkeallakin profiililla, hakijoiden joukossa on jo valmiita maistereita.

– Kirkossa töissä olleet nuoret ovat parhaita kirkon käyntikortteja tulevaisuudessa”, kertoo johtava nuorisotyönohjaaja Jouni Vuorijärvi.

Iisalmen seurakunta työllistää Iisalmen Nuorison tuki ry:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa eri tehtäviin tulevan kesän aikana noin sata nuorta.

Tampereen evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat saaneet hankerahoitusta luterilaisen kirkon syrjäytymisen ehkäisyrahastosta ROMA-hankkeelle. Tätä kautta kesätöihin haki 13 maahanmuuttajaa ja romanitaustaista hautausmaille, kesäkerhoihin sekä hankeraportointiin viestinnän harjoittelijaksi yhteiskunnallisentyön yksikköön.

Kilpailu työpaikoista on kova. Pelkästään hautausmaalle on tullut yhteensä 1300 hakemusta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatedraalikoulussa opettaja voi kertoa uskostaan
Seuraava artikkeliPäästä riparilaiset nettiin!

Ei näytettäviä viestejä