Kenttäpiispa rentoutuu linkoamalla hunajaa

Joukko kirkon eri alojen työntekijöitä kertoi Kotimaa Prolle, mikä auttaa heitä huuhtomaan työmurheet unohduksiin ja nauttimaan vapaista akkuja ladaten.

Kenttäpiispa Pekka Särkiötä rentouttaa puuhailu kanojen ja mehiläistenhoidon parissa.

– Kesähunajaa on lingottu, purkitettu ja viety torimyyntiin serkun marjatilan kojuille. Lisäksi auttelen vaimoa kasvimaan hoidossa. Pian alkaa myös marjastusaika, Särkiö kertoo.

Särkiö käy myös mielellään ratsastamassa ja osallistuu ratsuväen perinneryhmässä ratsastusnäytöksiin.

– Seuraava näytös on St.Mickels -raveissa ensi viikonvaihteessa.

– Lahdessa on hyvä maauimala. Aloitin siellä kauden vasta viime viikolla, mutta toiveissani on käydä nyt myös ahkerammin uimassa.

Oppilaitospappi Virpi Sillanpää-Posio Oulusta aloittaa kesälomansa lakkaamalla varpaankynnet oikein punaisiksi.

– Sitten heiluttelen varpaita ja luen hyvää dekkaria. Käyn nuorison kanssa leffassa ja kiertelemme ajan kanssa kirppareilla. Kotiseudulle Kuusamoon on myös joka kesä päästävä, metsään ja joen partaalle. Yöllä kuuntelen kosken kohinaa mökin ikkunasta ja valvottu yökään ei tuo töitä mieleen! Sillanpää-Posio hehkuttaa.

Viestintä- ja lähetyssihteerin tehtäviä hoitava Hanne Tuulos Naantalista on intohimoinen koiraihminen. Hänen sielunsa lepää ja virvoittuu tassuterapiassa.

– Synnyinseudullani Etelä-Pohjanmaalla laajat lenkkeilymaastot alkavat kotiovelta ja siellä maaseudun rauhassa kaikki koirani voivat juosta vapaana koko pitkien retkien ajan. Kun näen heidän nauttivan ja olevan onnellisia, minäkin olen onnellinen ja unohdan arjen murheet, Tuulos kertoo.

Tänä vuonna Tuuloksen kesäloma kuitenkin alkoi hengellisillä kesäjuhlilla.

– Tulin juuri Jämsästä New Wine -tapahtumasta, josta sain niin paljon hengellistä virvoitusta ja inspiraatiota, että tämä tapahtuma taitaa jäädä kesän kohokohdaksi. New Wine tulee varmasti kuulumaan kesäohjelmaani jatkossakin.

Lukuisa joukko lisävinkkejä kesärentoutukseen Kotimaa Prosta.

Kuva: Riitta Särkiö. Kenttäpiispa Pekka Särkiö etsii kanoille matoja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKenttäpiispa rentoutuu linkoamalla kesähunajaa
Seuraava artikkeliPartriarkka Kirill: Venäjä ei ole sotilaallinen uhka

Ei näytettäviä viestejä