Kenttäpiispa: ”Naatuksen suhtautuminen ei tunnu kunnioittavalta”

särkiö pekka 205Pekka Särkiö vastaa Kotimaa-lehden Mielipiteet-palstalla kolumnisti Rebekka Naatuksen lehdessä esittämään väitteeseen, että kirkon ja valtion rajat sekoittuvat myötähäpeää herättävällä tavalla muun muassa Kaatuneiden muistopäivänä.

Naatuksen mielestä kirkossa sotahistorian muistopäivinä puheissa historia vääristyy sotapuheeksi. Hän toivoo tilalle empaattista menneisyyden muistelua, on aika lakea aseet.

Särkiö katsoo, ettei kirkolla ja armeijalla ole erityistä yhteyttä kaatuneiden muistamisen yhteydessä. Kyse on kenttäpiispan mukaan ennemminkin siitä, että seurakunnat toimivat yhteistyössä muun muassa veteraanijärjestöjen kanssa ja puolustusvoimat antaa tarvittaessa virka-apua päivän tilaisuuksien järjestämiseen.

Särkiön mielestä Naatus antaa väärän ja värittyneen kuvan Kaatuneiden muistopäivän vietosta. Hänestä sen, että sadattuhannet suomalaiset säästyivät vankileireiltä ja teloituksilta, esilletuominen ei ole ”puberteettista sotahistorian ihailua” vaan menetysten ja surun läpikäymistä. Kirkon tehtävä on hänestä olla kärsivien rinnalla.

”Rebekka Naatuksen suhtautuminen näiden ihmisten menetyksiin ei tunnu kunnioittavalla eikä empaattiselta. Eihän ole asiallista vähätellä auto-onnettomuuksissa tai ampumaturmissakaan menehtyneiden muistoa”, kenttäpiispa arvioi mielipidekirjoituksessaan.

Lue koko kenttäpiispan mielipidekirjoitus tuoreesta Kotimaa-lehdestä.Kotimaa-lehden kestotilaajat voivat tilausnumeroa käyttämällä lukea koko lehden täältä

Edellinen artikkeliJSN: Hesari toimi oikein Aslan-jutussa
Seuraava artikkeli”Söpöllä murteella” puhuva Jolkkonen nousemassa kuumimmaksi piispaksi

Ei näytettäviä viestejä