”Kenkään kohdalla elämä ei ole yksinkertaista”

Kotimaa_kansi_hynninen205Pekka Hakon kirjoittaman Jorma Hynninen – Sielun maisemia (Kirjapaja) elämäkerran irrallisiksi myyntilauseiksi.

– Suostuin kirjan tekemiseen siksi, että on tarpeellista kertoa, että kenenkään kohdalla elämä ei ole yksinkertaista

Kotimaan haastattelussa Hynninen kertoo suuresta taitelijan kutsumuksesta ja taiteellisen työn antamasta tunne-elämyksestä. Mutta taitelijalla on myös arki.

– Itselläni on ollut koko ajan se käsitys, että toimin ja teen työtä perheen vuoksi. Käytännössä työ vei aikaani niin paljon, että perheellä onkin tästä aivan päinvastainen käsitys, Hynninen tunnustaa.

Kotimaan haastattelussa Hynninen kertoo myös poikansa Markon homoseksuaalisuudesta ja siitä kuinka hänelle tärkeä uskonnollinen yhteisö sulki hänet täysin ulkopuolelleen.

– Apua yritettiin etsiä maallisista lähteistä. Terapeutti neuvoi aivan oikein poikaani, että ”sinun täytyy oppia tulemaan itsesi kanssa toimeen. Muutosta ei ole olemassa. Jos muutosta yritetään, se on pahinta väkivaltaa sinun psyykellesi ja sinun persoonallesi”.

– On vaarallista ulkoapäin puuttua tällaisiin asioihin. Eheytyminen homoseksuaalisuudesta on – sanon pehmeästi – lapsellinen ajatus, Hynninen sanoo.

Lue Annmari Salmelan tekemä Jorma Hynnisen haastattelu 16.2. ilmestyneestä Kotimaasta.

Edellinen artikkeliKirjailja Markku Envall: Raamatun tuntemus on heikentynyt
Seuraava artikkeliYhteisvastuusta tykätään Facebookissa

Ei näytettäviä viestejä