Kaupunkiteologi Henrietta Grönlundista vuoden dosentti

Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys on valinnut vuoden 2017 dosentiksi kirkkososiologian dosentti, kaupunkiteologian yliopistonlehtori Henrietta Grönlundin.

Grönlund on palkitsemisperusteiden mukaan kansainvälisesti ansioitunut tutkija, joka on soveltanut tutkimustuloksiaan aktiivisesti sekä kansalaisjärjestöissä, kuten HelsinkiMissiossa, että evankelis-luterilaisessa kirkossa.

− Grönlundin toiminnassa yhdistyvät yliopistossa tehtävä tutkimus- ja opetustyö ja yhteiskunnan muilla sektoreilla tapahtuva yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Lisäksi hänen opetus- ja tutkimusalueensa kaupunkiteologia on hyvin tärkeä ja ajankohtainen aihe väestön muuttoliikkeen suuntautuessa kaupunkeihin, Helsingin yliopiston dosenttiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Nevgi toteaa tiedotteessa.

Grönlund on tutkinut muun muassa yksinäisyyttä, sosiaaliturvan aukkoja, vapaaehtoistoimintaa, lahjoittamista, myötätuntoa ja hyvinvointiyhteiskunnan vastuunjakoa sekä uskonnon, arvojen ja merkitysjärjestelmien roolia näissä teemoissa.

Arvoa ihmisyydelle ja ymmärrykselle

Henrietta Grönlund pitää saamaansa tunnustusta suurena kunniana.

– Olen kurottanut työurallani eri tavoin moneen suuntaan, sekä profiloitumalla monitieteiseen lähestymistapaan että antautumalla teorian ja praksiksen vuoropuheluun. Kumpikaan näistä ei tieteellisissä arvioinneissa aina ole meriitti, ja onkin ilahduttavaa, että se voidaan nähdä myös ansiona, hän kommentoi tiedotteessa.

Dosenttien merkityksen yliopistolla ja yhteiskunnassa Grönlund nostaa korkealle.

− Dosentin arvo on tiedeyhteisön antama tunnustus, ja sellaisena mielestäni hyvin arvokas. Dosentit tuovat tieteellistä asiantuntemusta yliopistosta yhteiskunnan muille kentille, ja toisaalta uusia näkökulmia esimerkiksi yliopiston opetukseen.

− Taannoin puhuttiin kaiken maailman dosenteista väheksyvään sävyyn, mutta todellisuudessa tämä joukko on merkittävä asiantuntemusresurssi, Grönlund jatkaa.

Kuva: Mika Federley / Helsingin yliopisto

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKansalaisareena ry järjestää kirjoituskilpailun vapaaehtoisuudesta ja vertaistuesta
Seuraava artikkeliMessussa vai ei? – Maahanmuuttoviraston päätösten lukupaikka jakaa seurakuntia

Ei näytettäviä viestejä